Una onada de suports

No hi ha millor manera de començar les vacances que amb una onada de suports a elCugatenc. I aquest és un article per a donar les gràcies.

Ha sigut esporàdic i poc previst. Tant senzill com una entrevista a Televisió de Sant Cugat amb Aina Serra, membre de l’assemblea ciutadana, i un servidor. A partir d’ací, moure-la una mica per les xarxes socials i alguns contactes i trobar-nos, de sobte, amb una onada de suports vinguts des d’entitats i persones a títol individual. No ho esperàvem i segurament per això ens ha fet tanta il·lusió.

I ens cal parlar clar. Per què hem aprofitat l’avinentesa per a demanar més subscripcions? Doncs perquè elCugatenc no existirà sense la gent. Però això no és una abstracció, és una realitat que es pot constatar a mig termini. Ara per ara no tenim la suficient massa social per a subsistir i ens cal la teua subscripció per a existir, així de clar.

Necessitem que moltes de les persones que ens llegiu feu el pas perquè sinó potser ja no ens podreu llegir. És senzill, la informació o la fas o te la fan, i a elCugatenc et donem l’oportunitat de ser el múscul que ha de garantir la independència i existència del mitjà. També, si vols, pots sumar-te a l’assemblea ciutadana, fer un pas més, entrar de ple al projecte, participar dels debats estratègics del diari i arromangar-te en l’organització d’actes.

Esperem que els suports que hem rebut a les xarxes vagen transformant-se a poc a poc en noves subscripcions –ja n’hi ha hagut però ens calen més– i reprendre el curs passat l’estiu amb una massa gran i forta, suficient per garantir uns mesos més de vida, de periodisme crític i transformador, aquell que no ha tingut por a aprofundir sobre habitatge, model de ciutat, corrupció..., el que no ha dubtat a donar veus a col·lectius socials, el que ha fiscalitzat el poder en temes com la compra de la marca Vita o l’acomiadament de les treballadores de la regidora de comerç, el que ha buscat sinergies amb col·lectius com Unipau, l’Ateneu Cooperatiu i la Plataforma de Pensionistes, entre d’altres.

Vam aparèixer dient que hi havia un Sant Cugat que no s’explicava o que es feia mancant punts de vista i portem més de tres anys intentant revertir-ho. Segurament no agradarem a tots –per sort– i fins i tot hi haurà alguns lectors assidus descontents amb alguns enfocaments de temes concrets. Estem disposats a escoltar-los, debatre i corregir possibles errors sempre i que puguem seguir garantint el punt de vista que construïm des d’elCugatenc. Perquè, més o menys d’acord amb tot el que publiquem, perdre una manera d’explicar la ciutat seria una gran pèrdua. Per això només em queda insistir i animar-te, si pots pagar des de 24 euros a l’any, a subscriure’t.

Jordi Pascual, periodista i cap de redacció d'elCugatenc

Notícies relacionades