Nova alcaldessa per a les mateixes polítiques

Em costarà uns dies acostumar-me a dir això d’alcaldessa Carmela Fortuny, no per res sinó perquè això d’alcaldessa Mercè Conesa –rima inclosa– ho hem tingut tant gravat al cap que ara sobta trobar-se a l’encara tinenta d’alcalde de Cultura al capdavant del govern. Qüestió de dies, vaja. Com qüestió de dies ha de ser el període de confiança que sempre s’atorga als càrrecs polítics abans d’alabar-los o dir com de malament ho estan fent.

Ho va dir el seu exsoci de govern i portaveu del PSC, Pere Soler, al Ple d’investidura i em va parèixer encertat. No podem donar 100 dies –sempre me n’han semblat massa– perquè això és quasi un terç del temps que li queda al govern abans de les eleccions del 2019. I, llavors, ja veurem qui guanya, qui aconsegueix el govern i li donarem els seus corresponents dies d’adaptació abans de llençar-nos a la crítica.

Al govern han canviat –i canviaran– moltes coses per a què tot seguisca igual perquè la pròpia Fortuny ho ha dit: està orgullosa del model de ciutat i de la tasca de govern feta fins el moment. Si no replanteja cap de les accions ja realitzades o proposades, que és el que bàsicament va vindre a dir el passat dijous, no té sentit donar-li més temps de confiança que el que tarde a canviar-se de despatx i redistribuir les carteres del govern. Estic segur que la sempre criticada estructura gerencial paral·lela a la política de l’Ajuntament aquesta vegada anirà bé per a acompanyar els polítics que han vist alterades les seues àrees.

Mentre Conesa hores d’ara deu estar repassant tots els apunts i llibres que tinga sobre política i gestió portuària, a Sant Cugat vivim eixe bonic període en què “sort i encerts” ressona per les parets de la casa gran fins a la sacietat. I Fortuny, un cop confirmada la seua voluntat de presentar-se a les primàries del PDECAT, es troba davant d’un doble repte ingent: governar la ciutat i preparar-se el terreny de cara a les properes municipals.

La comunicació, com sempre, serà clau –ànims companys dels departaments de premsa de l’Ajuntament i del partit!– i ja s’ha començat a demostrar. La primera de les compareixences temàtiques de Fortuny haguera pogut ser sobre el canvi de cartipàs o, fins i tot, sobre la Festa Major, que tot just es presentarà dilluns vinent, però no, ha sigut amb la Plataforma de Pensionistes, que ha sabut aprofitar el moment polític per a què es comencen a aplicar algunes de les seues reivindicacions.

El govern manté sobre la taula els mateixos reptes i temes. Només cal repassar les intervencions de l’oposició al Ple de dijous: habitatge, corrupció, seguretat, neutralitat institucional, inversions pendents, desigualtat, feminisme... Així que la nova alcaldessa té feina, molta feina, i passat el cap de setmana s’hauran acabat la “sort i encerts” i tornaran les preguntes i crítiques incòmodes que la faran amollar-se a la seua nova responsabilitat.

Jordi Pascual, periodista i cap de redacció d'elCugatenc

Notícies relacionades