El Festival Petits Camaleons obre les portes aquest cap de setmana amb bona música pels més petits

Luana Valls i Anna Poquet

"La vida sense música seria un error", així de contundent es mostrava el filòsof alemany Friedrich Nietzsche i, part de raó tindrà si cada vegada hi ha més novetats musicals que s’estrenen cada dia i amb festivals multiplicant-se arreu del món. La majoria d'aquestes propostes estan adreçades a un públic adult o juvenil però, és que els més petits no escolten música? Pedagogs i metges asseguren que té molts aspectes beneficiosos  per als infants, fins i tot, quan encara  són dins la panxa de la mare.

És per això, que No Sonores, amb coproducció amb l'Auditori i l’Ajuntament de Sant Cugat, van crear l'any 2012 el Festival Petits Camaleons, un certamen dedicat als nens i nenes de la ciutat. Albert Puig, director de No Sonores, explica que  volien "cobrir un forat",  i crear un festival "a la seva mida”  acostant-los tot tipus de música, des de rumba, flamenc, hip-hop, heavy... I sempre amb artistes de primer ordre. "Els nens tenen la capacitat d'escoltar la mateixa música que els adults", comenta Puig, tot i així, a l'hora de fer la tria de grups que pugen als diferents escenaris es té en compte que sigui un tipus de música que d'alguna manera pugui connectar amb els nens i es fuig de propostes experimentals o amb lletres massa complexes per a ells. Segons Puig,  allò que els diferencia d'altres festivals dedicats al públic infantil és "com es presenten els artistes", sempre  mirant d’ adaptar-ho tot a la seva realitat, ja sigui quant a horaris o amb la mateixa tria  dels intèrprets.

El Festival comptarà amb sis escenaris diferents, un al Teatre Auditori, a la carpa del Circ Raluy –soci col·laborador–, al Pati La Caixa, a l'Aula Magna, a l'Aula Simfònica i a l'Espai Pipiripops –on es faran concerts per a nadons. A part dels concerts, també hi haurà altres activitats  adreçades a les famílies i als infants, com exposicions, rodes de premsa conduïdes pels mateixos nens, signatures de discs, concursos i molt més.

Representants de casa

Aquest cap de setmana, el 3 i 4 d'octubre, se celebrarà la quarta edició de Petits Camaleons  en què es podran veure –entre una àmplia selecció–, tres grups santcugatencs: els Pearson, The CrazyCmos –ambdós grups tocaran dissabte a les 14h i a les 16h– i Solà&Estella –que tocarà diumenge a les 17h i a les 18h.

Pearson està compost per cinc músics experimentats que es van agrupar  per mostrar la seva manera de veure i entendre la vida a través de les seves cançons. Per donar-se a conèixer van treure un EP amb el nom Cauen converses pel celobert. Aquest any, han tret el seu primer disc sota el mateix nom del grup. El  disc, amb deu cançons pop, mira d'acostar un cop més la seva particular manera de veure la vida als seus seguidors. The CrazyCmos és un grup de tres joves que es dediquen a adaptar temes del pop internacional actual. L'èxit els va venir amb la versió del tema "Bailando" d’Enrique Iglesias, que compta amb 105.555 visites a Youtube. El grup catalogat dins el gènere "acoustic cover band", fa adaptacions de grans èxits del moment en format acústic però sense oblidar-se dels grans clàssics. Dos són els músics que s'amaguen rere el nom de Solà&Estella. El grup santcugatenc es dedica també a fer versions, i ells s'autodefineixen com un "duet de folk i blues destraler". A l’escenari s’hi acompanyen de dues guitarres, banjo, armònica i un bombo.

ElCugatenc, amb la col·laboració de Jan Petit, ha demanat als més petits de la casa que entrevistin  aquests artistes,  per conèixer-los més a fons.

Notícies relacionades