Publicitat

El Consell d’Infants farà propostes sobre la mobilitat de vianants, bicicletes i patinets

Foto: Jordi Pascual

Els representants dels centres públics, concertats i privats de primària de la ciutat ja tenen encàrrec de l’Ajuntament de cara a aquest curs. El Consell d’Infants, l’òrgan de participació que acull nenes i nens de cinquè i sisè de primària, s’encarregarà de fer propostes i reflexions sobre la mobilitat, amb especial atenció a la relació de vianants, bicicletes i patinets. L’eix de vianants i les voreres són la principal preocupació que el consistori trasllada al Consell per tal de recollir propostes i poder sumar-les a la proposta d’ordenança. Els infants treballaran de la mà dels serveis tècnics municipals per tal d’aprofundir en el debat i treure’n conclusions.

El curs passat l’òrgan havia de fer propostes sobre el reciclatge i la gestió dels residus. D’aquella experiència participativa van sortir cinc grans propostes: potenciar el mercat de segona mà, crear més punts verds, controlar el llançament de residus mitjançant un sistema de punts, dividir el contenidor groc en plàstics i envasos i, finalment, potenciar noves campanyes de conscienciació centrades en el reciclatge.

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha presidit la constitució del Consell celebrada dimecres a la tarda a l’Ajuntament, ha acceptat que no totes les mesures s’han arribat a implementar, de moment. Pel que fa als punts verds de moment s’aposta per un petit itinerant, pel que fa als punts funcionen a l’Ambiteca com a lloc d’intercanvi però encara no als contenidors –tot i que s’estudia la instal·lació d’alguns contenidors intel·ligents que ho contemplin– i encara no s’ha implementat l’aprofundiment de la separació d’envasos i plàstics. Pel que fa als èxits, Fortuny defensa que ja s’han fet tres edicions de la Rfesta i que avui dia Sant Cugat, tot i estar per sota de les peticions europees, és la ciutat que més recicla del seu entorn.

L’acte de dimecres ha servit per donar el tret de sortida oficial al nou curs de l’òrgan, amb l’assistència de molts familiars i de representants polítics de CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC, a banda del govern, que han encoratjat els infants a implicar-se en la vida política i qüestionar des del respecte les decisions que els són imposades. El Consell ha nomenat les sotspresidències i ha acceptat l’encàrrec entre crides a posar una altra mirada sobre un tema transcendental per a la ciutat. Les nenes i nens han posat en valor la possibilitat de participar en la pressa de decisions i fer-ho en nom dels seus centres educatius, escollits per companys o mestres en funció de l’escola.

Notícies relacionades