Publicitat

Els Tallers de Teatre Sílvia Serván, més creatius que mai

En Roger Casadellà, la Vera Giró i la Marta Uxán. Foto: Xavier Boix

La creativitat és una de les característiques bàsiques de qui es dedica a l’art dramàtic i així és com presenten la nova temporada i curs qui porta el timó d’aquest petit vaixell, que recull l’herència de qui va ser la seva inspiradora, la malaguanyada Sílvia Serván. Ens convoquen a la terrassa del MUT tot prenent el sol, cosa que agraïm el dia que comença la tardor.

En Roger, la Marta i la Vera estan feliços de començar un any més un nou curs i ara ja també una nova temporada. Perquè, cal dir-ho, aquest projecte transcendeix del que és una escola d’art dramàtic i ja comença a construir projectes que comencen a treure el caparró fora de la ciutat. L’escola té en l’actualitat 17 grups, dels que 13 són de joves i 4 d’adults, el que fan un total d’uns 150 alumnes, aproximadament.

En aquesta nova temporada ens proposen moltes novetats. La primera, una de molt interessant perquè és cooperadora. S’han posat d’acord amb Gymel, l’escola de música que dirigeix en Jordi Picorelli, per iniciar un grup de teatre musical. “Perquè hi ha demanda”, diu la Marta Uxán. Aquest grup serà de gent jove però no descarten que més endavant n’obrin més per gent més gran. Per qui hi vulgui participar les inscripcions ja estan en marxa a l’escola de música i comencen el 15 d’octubre. Les classes es faran a la Casa de Cultura, cadascuna de les dues escoles es dedicarà a ensenyar allò que domina i el preu serà de 100 €/mes.

Una altra de les novetats d’enguany és la participació del grup de 16 – 20 anys al Festival Butaka Olesa. Perquè com va comentar en Roger Casadellà “a banda de ser a tot allò que es fa al poble també hem de sortir i així donem continuïtat a la seva feina i agafen la sensació ja de companyia teatral”. En aquest festival els alumnes dels Tallers de Teatre Sílvia Serván representaran un espectacle que van muntar al stage que van fer durant l’estiu a Torelló.

I tal com expressava en Roger, aquest any també participaran en les diferents festes importants de la ciutat. A la Festa de Tardor amb la canalla més jove, que farà espectacles de petit format i acabarà a la Plaça Octavià o al Festival de Poesia, on després d’anys de participar-hi els propis professors i, des de l’any passat els alumnes, hi tornen també aquest. Per aquesta escola “és molt important introduir-los en el món de la poesia i que treballin amb els poemes”. Justament els alumnes construiran un espectacle a partir de la tria d’obres que representaran el 7 de novembre a la Casa de Cultura. En Roger i la Vera van voler defensar el fet que “en un festival com aquest que s’ha fet tant institucional i nacional volem seguir portant la poesia al carrer i que en gaudeixin els joves”, acabant per convidar a assistir a aquesta interpretació de poesia recitada per adolescents “treballada i gaudida per ells”.

I al final de la trobada amb la premsa, que ens van confessar que no era el seu fort, va saltar la sorpresa de la temporada. Perquè al MUT aquest any se seguiran fent espectacles o de petit format o de gent que no poden estrenar i així se’ls dóna la primera oportunitat, com el que estrenarà la temporada el 18 d’octubre, ‘La mil·limetrada’ que ha fet temporada al Maldà però també serà escenari aquest espai adjacent al Casal Torreblanca d’una nova experiència: la Lliga d’IMPRO.

La lliga d’IMPRO, un concurs que ara s’ha posat de moda amb el concurs de l’estiu de TV3, però que fa molts anys que es fa des que va néixer a Canadà, consta de dos equips que es preparen una actuació en 1 minut sobre un tema que se’ls proposa sobre la marxa. “Es tracta d’un combat teatral, recuperem la visió més originària del grup d’amics que vol ser protagonista, tot i voler arribar a la final, en un concurs en el que l’objectiu és que el públic s’ho passi bé”. Aquesta lliga començarà el 24 de gener i es preveu que la gran final sigui per Festa Major.

I, com sempre, des de fa sis anys, si el proper 3 d’octubre veieu un grup de gent fent “coses rares” pel carrer, no us espanteu, o sí... en tot cas poden ser els alumnes i professors de l’escola de teatre fent l’espectacle inaugural del curs pels carrers i places de la ciutat que habitualment acostumen a fer passar bé l’estona a la gent que els veu amb un espectacle “divertit, diferent i arriscat, sortint de la zona còmoda”.

Notícies relacionades