Publicitat

La gent gran reivindica un envelliment digne i actiu

Foto: Jordi Pascual

La taula de la gent gran ha clos una setmana d’activitats a la ciutat amb un espectacle de l’Elèctric Les Planes, el Casal Sant Cugat, el Casal Mira-sol, els Marxosos i el Casal de Les Planes a la plaça d’Octavià i la lectura d’un manifest conjunt de totes les agrupacions de la ciutat. Demanen que la gent gran sigui considerada un component clau de la ciutadania i que se la reconegui amb dignitat “i amb l’atenció específica que se’ns deu”.

Reivindiquen que se senten compromesos amb el futur i recorden que l’envelliment és un procés “que té lloc al llarg de tota la vida”. Fan una crida per aconseguir el màxim benestar lligat a l’autonomia personal i al mínim possible de dependència, per això aposten per una formació continuada que superi la vida laboral. “Volem seguir sent útils socialment, fent tasques i funcions per les quals estem preparats i tenim experiència, participant en l’associacionisme, la solidaritat i el voluntariat”, diu el manifest.

Per participar a les dinàmiques socials diuen estar disposats a escoltar i a ser escoltats, alhora que també volen que se’ls presti especial atenció en les situacions de desemparament o fragilitat. “Cal fomentar i facilitar un envelliment actiu de la gent gran, que integri els conceptes de prevenció i hàbits saludables en el dia a dia”, reivindiquen, alhora que criden a la solidaritat intergeneracional. Criden a les administracions públiques i als polítics a actuar “amb tota la fermesa i saviesa per fer del nostre País un autèntic espai de convivència, concòrdia i llibertat”.

L’acte de cloenda de la Setmana de la Gent Gran ha recollit diverses actuacions musicals després d’una setmana de celebració a diferents indrets de la ciutat, una programació que s’anticipa a l’1 d’octubre, el Dia de la Gent Gran. Tot i que es tracta d’uns esdeveniments organitzats per la Taula, estan oberts a la ciutadania en general com a forma de trobar un nexe entre aquest col·lectiu i la resta.

Notícies relacionades