La innocència del vol de la papallona

Veus i pensaments innocents, al primer d’octubre, van fer de tot menys ser violents.....inclús van patir violència en grans dosis. I aquestes veus i ànimes pensants ara entenen que cal reprendre aquest esperit.

L’esperit d’aquell cap de setmana on tothom anava de la mà, unit, sense sigles, sense marques i sense diferències, amb una il.lusió comuna.

Les papallones són símbol colorit de pau i llibertat però també de resistència i de resiliència. No en va, són un símbol groc de les preses i exiliades polítiques. El seu vol ara fa batzegades, mirant uns i altres. 

El vol de la papallona no és al nostre país efímer, és resilient, i innocent. Les societats avancen sempre des de les persones que les composen i el seu moviment. Un moviment pacífic com aquest mai hauria d’haver estat perseguit, ni pegat, ni jutjat ni empresonat... 

Només un front nacional unit, a tots els nivells, evitarà la repressió política, judicial i policial. 

No s’hi val a brandar l’espassa institucional del Parlament a uns i la de la Presidència de la Generalitat als altres. No ens vam atorgar mútuament responsabilitats de governança, després dels resultats del 21D, per ara alliçonar-nos i estovar-nos entre nosaltres.

A tots els partits polítics republicans, des de les veus i pensaments innocents, en clau de pau i llibertat, resilients, pacients, esperem que aneu de la mà, us deixeu d’òsties i seguiu endavant. 

El futur del nostre poble no està en les vostres mans, però si la nostra força i mantenir el rumb i direcció ben ferm. 

És el que esperem. 

És el que pensem quan us votem.

Eva Lafuente Ballestero, advocada, politòloga, activista feminista i de drets humans

Notícies relacionades