Unanimitat per dur a terme el programa per garantir l’accés a l’esport

Foto de la segona edició del 3x3 streetball al juny. Foto: Patricia Cirera

El PP de Sant Cugat presentarà en el ple del pròxim dilluns 16 una moció per tirar endavant el Programa d’Ajuts a l’Esport Extraescolar. L’objectiu és que l’ajuntament garanteixi l’accés a l’esport extraescolar a nens d’edats compreses entre els 6 i els 18 anys. L’ajuda va dirigida a famílies que tinguin uns ingressos iguals o inferiors a 12.000 € anuals cada integrant.

Per dur a terme el projecte, el PP de Sant Cugat proposa donar beques als clubs esportius que assumeixin la matrícula d’aquests nens. Encara no se sap però, quants nens i nenes es podrien beneficiar d’aquesta mesura ni quantes famílies s’ho podrien permetre, ja que segons Álvaro Benejam, portaveu del PP a Sant Cugat, no es pot mesurar per rendes. Tampoc se sap la inversió que requereix perquè depèn de les quotes de cada club.

Aquesta moció, segons sembla, serà institucional ja que compta amb el beneplàcit de tots els partits. Per tant, donat el consens no es votarà però sí que per protocol es llegirà en el ple.

“Aquest Programa no només és una mesura encaminada a fomentar la pràctica esportiva entre els infants i joves, sinó que és també una manera d’ajudar a les entitats esportives de Sant Cugat i un reconeixement a la seva tasca”, afirma Álvaro Benejam. “El nostre desig és que en poc temps, uns dos o tres mesos, el Govern Municipal elabori els criteris i el procediment d’accés a aquest Programa", afegeix Benejam.

elCugatenc ha recollit les diferents posicions dels partits que tenen representació en el ple. “Estem satisfets amb la mesura, és una moció que amb les esmenes ha millorat. Totes han estat acceptades”, declara Mireia Ingla, portaveu de la coalició ERC-MES. Segons afirma Pere Soler, portaveu del Partit Socialista al municipi: “Nosaltres finalment hem retirat les esmenes perquè no volem entrar en un batibull. Hi havia una discussió sobre en què es basava la subvenció i, en general, considerem que la moció està bastant encertada”. Per la seva part, Ramón Gutiérrez, regidor d’ICV-EUiA, comenta: “Ens semblava una bona idea el fet que les famílies que no puguin pagar o no arribin a cobrir les despeses de l’esport puguin tenir ajut per part del club o per part de l’ajuntament a través del club. És una política que ens hem de plantejar de cara a altres activitats com pot ser el lleure, etcètera”. Núria Gibert, portaveu de CUP-MES a Sant Cugat, comenta; “Ens sembla interessant, nosaltres segurament votarem a favor. Hem fet algunes esmenes pel que fa a alguns criteris socioeconòmics, ja que com defensem, les rendes no són l’únic indicador”. Eloi Rovira, regidor d’esports de CDC no ha volgut valorar la moció fins més endavant. 

Notícies relacionades