Publicitat

La Festa de la Tardor fa un clam per lluitar en contra la desigualtat social

Foto: Eva Lafuente

La Festa de la Tardor ha conclòs el seu programa d’activitats aquest diumenge amb la Fira d’Entitats, que ha agrupat 44 parades i on s’ha fet lectura del manifest. El lema d’enguany ha sigut Emergència social: Les entitats sí que hi plantem cara. Per això, des de l’organització, s’ha volgut posar de relleu que a Sant Cugat hi ha una situació de “desigualtat creixent” i han fet un clam a la ciutadania per fomentar una “ciutat solidària, equitativa i sostenible”.

En el manifest, la comissió organitzadora de la Festa de la Tardor, de la mà de totes les entitats que s’han volgut implicar en les assemblees, ha assegurat que “el llindar de la pobresa a Sant Cugat no deixa d’augmentar” i ha posat èmfasi en les problemàtiques que “necessiten una urgent resposta social” com els desnonaments, la violència masclista i l’abandonament a la gent gran. A més, han reivindicat la crisi climàtica i han qualificat d’“insuficient” l’ajuda humanitària que s’està donant a persones refugiades.

Per això demanen a les entitats que treballin conjuntament per fer front a la desigualtat i per “lluitar contra el sistema i promoure un canvi de l’actual estructura capitalista”, qui asseguren és el responsable de l’emergència social. També insten el govern a treballar per ampliar el nombre de places a les residències per a la gent gran i criden a la responsabilitat individual en la contractació de persones per fer feines de casa.

El manifest s’ha llegit durant la Fira d’Entitats, on 44 entitats santcugatenques han pogut muntar una parada a la plaça d’Octavià i donar-se a conèixer a la ciutadania. Moltes d’elles han mostrat cartells protestant per la sentència del procés i les posteriors actuacions policials en el marc de les mobilitzacions de les darreres setmanes.

A més, hi ha hagut un taller de percussió africana i les actuacions de dansa del Grup Mediterrània, de Gitanes de Festa de Tardor i de Caporales la fraternidad. La Festa de Tardor s’ha celebrat amb alteració de la programació prevista inicialment en motiu de la manifestació de dissabte per la tarda a Barcelona i també ha incorporat al programa l’actuació dels castellers a la presó de Lledoners, sumant-se així a la preocupació pel moment polític que travessa el país; una decisió que es va prendre col·lectivament per part de les entitats.

Notícies relacionades