L’Encabronada ja crema la ciutat

La crida al Boc de Can Vernet. Fotos: Anna Poquet. 

La festa dels Diables de Sant Cugat va donar el tret de sortida amb el correfoc infantil ahir, 29 d’abril. Després de l’espectacle d’inici on el foc va batejar la nova fornada de diables juvenils. Un cop batejats han cremat el centre de la ciutat amb un correfoc que ha acabat davant de l’Ajuntament, on havia començat.

A estat aleshores quan s’ha recordat la llegenda del Boc de Can Vernet. Els membres de l’infern van convocar la bèstia i han donat així el tret de sortida a l’Encabronada, la festa organitzada pels Diables de Sant Cugat. Una festa que aquesta any pretén obrir-se a tota la ciutadania, des dels més petits als més grans. 

A més del correfoc infantil la tarda d’ahir també va acollir altres activitats relacionades amb l’inici de l’Encabronada. L’assaig obert de tabals, un concert amb la Gossa d’Era i el posterior concert de Miquel del Roig van tancar el primer dia de la festa.

La festa grossa però arribarà avui, 30 d’abril, amb l’espectacle del Correfoc adult a partir de les 20:30h. Aquest sortirà de la Plaça de la Vila i recorrerà diversos carrers de la ciutat. Però abans d’arribar a la nit, les activitats començaran a 11:15h amb el ball de bastons, actuació castellera, tast de cerveses i ball de gegants. El diumenge 1 de maig començarà amb un Taller de Zumba i acabarà amb la Traca Final a les 19:30h donant així per finalitzada l’Encabronada 2016. 

Notícies relacionades