El programa per la convivència i el silenci del Consell del Centre-Oest entra en funcionament

Foto: Jordi Pascual

La tècnica Núria Sánchez ha explicat al Consell de Barri del Centre-Oest celebrat dijous a la tarda a l’Ajuntament que el programa El silenci, amic dels veïns ja és una realitat al districte. Es tracta d’una decisió presa pel propi òrgan de participació a través dels diners de lliure disposició i amb una dotació pressupostària de 2.000 euros. Tot i que els proposants estaven especialment preocupats pel soroll, la iniciativa comprèn també altres assumptes de convivència i, de moment, està en la fase de diagnosi.

Segons Sánchez, s’utilitzaran dos caps de setmana de juliol per detectar actituds molts cops considerades incíviques però sense cap normativa ni ordenança que les prohibeixi i dos altres per pensar quines mesures implementar i, si el pressupost ho permet, començar-les a realitzar. Aquesta tasca es realitza de la mà d’una empresa externa que ja havia treballar en el marc de la Festa Major assumptes de convivència nocturna, drogues i violència de gènere.

Ara dues persones es passegen pels carrers més concorreguts del Centre-Oest els divendres i dissabtes entre les 10 i la una. Al setembre es presentarà un informe per donar a conèixer amb detall l’estudi, les actuacions proposades i fetes i la possibilitat d’allargar o no el programa més enllà d’allò previst al pressupost dels diners de lliure disposició.

El civisme i la convivència són assumptes recurrents al Consell del Centre-Oest i així s’ha vist també amb les crítiques dels veïns de la plaça Doctor Galtés per les molèsties que podrien causar els jocs infantils que es pinten al terra just al davant de les seves cases. El projecte està aturat de moment però, en deure’s als diners de lliure disposició, es podria reprendre durant les properes setmanes o mesos.

Notícies relacionades