Cal Temerari es reorganitza per ser més participatiu

Foto: Cal Temerari

Més de 25 persones s’han trobar dissabte al matí a Cal Temerari per dissenyar el futur del projecte. Després de tres anys en marxa, l’entitat funcionava amb una assemblea esdevinguda comissió gestora en què poques persones havien d’agafar moltes responsabilitats per mantenir el treball diari. Tot i que en cap moment hi ha hagut una aturada de l’activitat, els assistents han fet palesa la manca de coordinació i fins i tot de coneixença entre socis i projectes allotjats, obrint la porta a una gestió compartida.

D’aquesta manera, durant les properes setmanes i mesos Cal Temerari es reestructurarà amb la creació d’un assemblea oberta bimensual a la qual podran assistir tots els socis així com representants de les diferents comissions que s’encarregaran d’afers concrets com ara la comptabilitat, l’organització d’esdeveniments, la comunicació... Així, cada comissió podrà tenir la seva pròpia dinàmica, amb la creació de grups de treball si és necessari, i una certa autonomia passant compte a l’assemblea.

Els socis que ho desitgin, per tant, podran agafar responsabilitats i tenir capacitat de decisió. Aquesta ha estat, de fet, una de les mancances detectades en l’anàlisi feta en la trobada de dissabte. Alguns socis no coneixien el funcionament que es mantenia fins el moment i d’altres només parcialment, és a dir, d’alguns dels projectes amb dinàmica pròpia com l’Hort de la Rabassa, Famílies en Xarxa, el Sincrocoop o el Quinto de Nadal, entre d’altres. Un dels reptes de la nova etapa és, justament, que, més enllà de les comissions que es creïn, tots els socis i iniciatives se sentin sempre part del projecte amb informació del conjunt.

Tot plegat haurà d’anar acompanyat, segons ha decidit l’assemblea, de l’autoavaluació dels nous òrgans. Això ha de permetre analitzar les noves dinàmiques creades per mantenir i millorar la participació i, alhora, no tornar a un model centralitzat. Per potenciar-ho, també s’ha proposat, tal com han suggerit diversos assistents, acompanyar els nous espais de participació d’algun element més lúdic o social que permeti moments de distensió per conèixer-se mútuament i generar vincles entre persones i projectes.

Aprofundir en la creació de xarxa és, alhora, un dels grans reptes de Cal Temerari; tant entre projectes i persones que participen d’alguna manera en l’entitat com amb altres iniciatives. És el cas de l’acord amb LabCoop i l’acollida al Sincrocoop de l’acompanyament que ofereix l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, que ha proposat aprofitar la reestructuració per ampliar els vincles. Tot i les propostes rebudes a la pluja d’idees, els assistents a la trobada de dissabte s’han mostrat satisfets per la tasca feta per l’entitat en els seus primers anys de vida.

 

Notícies relacionades