Arriba Carnaval!

Aquesta setmana arriba un dels esdeveniments més importants de l'any. La gent ja treu les seves disfresses, fa els últims assajos del ball de Gitanes i comença a preparar la rua del cap de setmana. En definitiva, arriba el Carnaval.

Són dies especials, en els quals l'esperit de la festa i la disbauxa s'apoderen de la ciutat i les santcugatenques tornem a sortir als carrers per celebrar una de les nostres festes més populars. Popular per la seva fama, però també per la relació que aquesta ha tingut sempre amb el poble. Encara que a dia d'avui es vulgui desvirtuar la festa reduint-la al consum desmesurat d'alcohol que trobem habitualment en els espais d'oci nocturn, el Carnaval ha estat tradicionalment una festa en què les classes més humils han fet sempre sàtira i burla dels poderosos, ridiculitzant-los i mostrant els seus defectes. Antigament es vivien com una oportunitat per a la llibertat en què les diferències entre humils i poderosos s'esvanien per una estona. Afortunadament, aquesta festa encara conserva bona part d'aquesta essència contestatària.

D'altra banda, també són uns dies especials per a la cultura popular. A Sant Cugat tenim la sort de tenir una cultura forta i viva gràcies a l'estima que sentim les habitants de la ciutat per aquesta i especialment gràcies a la tasca que fan entitats com els Diables, els Gausacs o la Comissió de Carnaval. Si bé és cert que aquesta és una tasca que hem de fer durant tot l'any, el Carnaval és un bon moment per connectar amb les nostres tradicions i cultura popular, i en aquest sentit el Ball de Gitanes és una de les millors opcions.

Després de tres anys ballant-hi, puc assegurar que és un plaer poder participar d'un esdeveniment que va creixent any rere any i que enguany tornarà a batre records amb 408 balladores i 51 quadres! Cal agrair a les companyes de la Comissió de Gitanes la immensa feina que fan, a més de la paciència que tenen amb nosaltres a cada assaig, per posar en valor tot allò necessari perquè a Sant Cugat puguem gaudir del millor Carnaval popular.

No em queda res més afegir, més enllà que convidar-vos que aquests dies sortiu al carrer, gaudiu al màxim del programa cultural i us ho passeu tan bé com pugueu sempre recordant que l'alcohol no és cap excusa per espatllar-li la festa a ningú. Que passeu una bona setmana, i feliç Carnaval!

Enric López, membre d'ARRAN

Notícies relacionades