Enric López

Quan el poble recupera el que és seu

El diumenge 13 de desembre, Sant Cugat va assistir a una nova mobilització convocada per la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, en què centenars de persones de Rubí, Sant Quirze i la mateixa Sant Cugat van marxar fins als terrenys de Can Sant Joan reclamant que deixin d’estar a disposició d’uns pocs i tornin a servir a l’interès general.

La Floresta, exemple de lluita

La Floresta ha tingut històricament un "què" diferencial, que l'ha distingit d'un Sant Cugat que l'ha oblidat i deixat de banda. Això ha propiciat que cadascun hagi pres direccions sovint oposades que les ha dut a l'actual situació, d'una banda trobem Sant Cugat, que ha estat un projecte de ciutat elitista per a rics durant molt de temps, i que s'ha volgut convertir sovint en un parc temàtic d'ESADE.

Les clavegueres de la Generalitat

Han passat ja uns dies des que La Directa publiqués en exclusiva el nou intent d'espionatge a organitzacions polítiques i moviments socials per part d'agents governamentals. I quan parlo de governamentals no em refereixo a l'estat, i ara! 

Els adults són uns irresponsables

Segurament a la majoria de la gent aquesta frase li pot semblar sorprenent, i fins i tot li ofengui. Els adults, irresponsables? Si són precisament els que treballen cada dia per “aixecar el país”, eduquen als seus fills i vetllen perquè el país vagi bé. Si quasi són per definició les persones responsables de la nostra societat.

El llegat de Guillem Agulló

Tot va començar un 11 d'abril a Montanejos, al País Valencià. Els fets, com no podia ser d'altra manera, van passar durant la matinada, l'hora en què aquells que odien la vida se senten més còmodes per actuar, potser perquè creuen que la foscor ocultarà la vergonya dels seus crims. 

L’okupació en el punt de mira

Vull començar aquesta columna informant-vos que, des de fa un temps, tenim un nou enemic públic a l'estat. I per si us pregunteu qui pot ser, ja us informo que no és el rei emèrit, que s'ha fugat als Emirats Àrabs amb tots els diners que ens ha robat.

La Diada que volem

De tornada a la feina,  i un cop a Sant Cugat, toca començar a preparar un  nou curs que sembla que tampoc deixarà marge a l’avorriment. Només per començar, ja tenim la Diada de Catalunya aquí al costat.

No és COVID, és capitalisme (II)

A l'última columna us vaig parlar sobre el cicle de xerrades que iniciàvem des d'Arran en col·laboració amb Cal Temerari amb el títol 'No és COVID-19, és capitalisme!' amb aquest cicle volem parlar, debatre, i reflexionar sobre els esdeveniments extraordinaris que hem viscut aquests mesos arran de la crisi del Coronavirus, però també sobre quin és futur ens espera i de quina manera volem influir en la seva construcció. 

Pàgines