Dret innegable

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’estudi és una cosa al que tots els infants haurien de tenir accés. I el testament d’una persona s’ha de complir. A Badalona han incomplert les dues coses.

El parc de Can Solei i Ca l'Arnús, antigament una finca privada, el seu propietari va decidir que el seu terreny aniria a l’ajuntament, i va especificar que una part havia de ser per l’educació.Aquella part de terreny acabat sent un bloc d’edificis.

Només a les illes Balears hi ha més de 170.000 infants sense educació, i ara hem prohibit que més nens i nenes puguin anar a un institut o escola decent. El pitjor de tot és que en aquest cas podríem haver-ho parat.

Els nens i nenes als quals se'ls hi està negant el dret de l'educació són el futur.

Si les escoles fossin gratuïtes, o quasi, o no es fessin tantes privades. També haurien de tenir accés les persones que estan a un lloc “desert”, o més pobre, o molt allunyat de la ciutat.

Com va dir Greta Thumberg, voleu que els vostres fills us diguin que malament ho vau fer amb el món? Doncs jo no, i tampoc vull que els meus futurs fills visquin en un món amb l’economia més inestable que ara, que no tinguin per menjar o lloc on dormir perquè no poden treballar, ja que nosaltres vam treure el lloc a molts edificis educatius.

Què, vols un bon estudi pels teus fills? Fem que la gent s’adoni que l’estudi és un dret irrefutable.

Iratxe Gil i Seva

Notícies relacionades