El debat sobre com afrontar la participació en pandèmia arriba al Consell de les Planes

Foto: Captura del Consell

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El govern municipal ha informat de diversos projectes com ara la Zona de Baixes Emissions (ZBE), les propostes escollides en el marc dels pressupostos participatius, l’arranjament del carrer Verònica, l’actuació amb formigó al carrer de la Mata i el projecte de la tercera fase del carrer Sant Francesc d’Assís, entre d’altres, en el marc del Consell de Barri de les Planes celebrat aquest dimarts per la tarda. Tot i això, moltes de les persones participants han traslladat la seva preocupació per la davallada de participació que s’ha produït durant els darrers mesos, coincidint amb la pandèmia i les sessions telemàtiques.

Sense les tensions que s’han viscut en consells anteriors però convençudes que hi ha marge de millora, diverses veus han demanat més resposta i acció. Així ho ha traslladat Esther Parareda, de l’associació de veïns de Can Cortés; Quim Prats, d’ASC Nostre Club, o Ignasi López, de l’associació de veïns de les Planes i de l’Espai Eco, entre d’altres. En aquest sentit, la presidenta del Consell, Alba Gordó, ha dit al principi de la sessió que encara s’hauran de fer més reunions telemàtiques. A més, ha donat resposta a diverses de les peticions veïnals, amb el suport del regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ja que moltes de les aportacions fan referència a la seva àrea.

Per exemple, de cara al barri de Can Cortés el govern es compromet a treballar per la instal·lació de les antenes per garantir la cobertura mòbil, tot reconeixent el retard, i assegura que ja s’ha pressupostat la instal·lació de fibra òptica per a les llars on encara no arriba. També han dit que s’ha aturat el debat sobre mobilitat i pacificació pels desacords entre el veïnat amb la voluntat de fer un pla de mobilitat més ampli perquè les actuacions concretes siguin coherents entre elles. Han emplaçat el veïnat a trobar-se en una nova reunió per seguir parlant ja que aquest és un tema que ja va generar molt debat al Consell anterior.

Gallardo ha dit que es prioritzaran els barris amb més mancances per a la instal·lació de marquesines, que els diners recaptats per les sancions de la ZBE es destinaran a accions de foment de la mobilitat sostenible, que s’ha reforçat la neteja –cosa que han reconegut diversos veïns–, que es poden fer actuacions puntuals de manteniment a punts conflictius però que els projectes de reurbanització depenen d’urbanisme i s’han de prioritzar –en aquest sentit s’ha compromès a revisar la fuita d’aigua a Can Cortés i els despreniments del carrer Calvari– i que, pel que fa a la presència d’herbes a les voreres, que mantindran les actuacions però que moltes surten de parcel·les privades i, per tant, el desbrossament depèn dels particulars.

La tercera fase del carrer Sant Francesc d’Assís contempla una actuació similar a la dels dos trams anteriors i una zona de mirador al final del carrer però que no es podrà fer la mateixa actuació al carrer de la Llum per ser zona forestal, el que només permet actuacions de manteniment. El projecte està pressupostat en 206.000 euros i es preveu aprovar abans de l’estiu, obrint així un període d’exposició pública, i esperant poder redactar el plec de clàusules per a l’adjudicació de les obres a finals d’any.

Des de l’associació la Rabassa del Pi de les Planes celebren que finalment el 31 de maig es faci una reunió amb l’àrea d’urbanisme per parlar de la reparcel·lació del barri tot i que segueixen demanant trobar-se amb l’alcaldia. El govern també ha comunicat que es prepara la millora de la coberta de l’Espai Pere Grau, on a més d’arranjar la part malmesa es millorarà el solapament entre xapes.

 

El Consell, a més, ha servit per comunicar les propostes que afecten a les Planes escollides en el marc dels pressupostos participatius i també perquè les diferents entitats hagin fet un repàs d’algunes de les propostes que tenen entre mans amb temes com la recollida d’escombraries a Can Cortés –que preveuen estendre mensualment a altres indrets de les Planes–, la represa d’activitats de la comissió de festes, els tallers de l’espai ECO, l’impuls del projecte Planes Music, l’impuls de la Nevera Solidària –amb distribució d’aliments a la part baixa del casal els dimarts i els divendres de 18 a 20h.– i el conte i cançó feministes impulsades per la comissió feminista de l’AFA de l’escola de la Floresta.

Notícies relacionades