Publicitat

Toni Morán, president del comitè d’empresa de Delphi: “Davant d’una agressió com aquesta s’ha de treballar des de la unitat”

José Antonio Morán entrevistat per Xavier Boix. Fotografia: Jordi Pascual

Delphi està vivint un molt mal moment, no només amb repercussions a l’empresa sinó també en moltes famílies de la nostra ciutat. A ningú se li escapa que Delphi té una llarga història, més de 50 anys d’implantació a Sant Cugat i per tant les repercussions d’aquest moment també ho són a la ciutat i per aquest motiu, després d’haver publicat un reportatge que us recomanem llegir, hem volgut entrevistar al José Antonio Morán, en Toni, president del Comitè d’Empresa i sindicalista de CC.OO.

Abans però i donat que l’entrevista es va gravar dimecres, avancem novetats que es van donar ahir dijous 10. Pel matí, el comitè d’empresa es va reunir amb la direcció de Delphi i amb la consultora encarregada de la recerca d’inversors per la reindustrialització per la planta santcugatenca. En aquesta reunió, que “va ser cordial” segons paraules del president del comitè, es va informar als representants dels treballadors que “hi ha possibilitats reals d’inversors i un ventall d’empreses que està preparant projectes però no es cobrirà el volum actual de plantilla sinó com a màxim la meitat”. Aquesta és la mala notícia del dia.

Però encara n’hi ha una altra més i és que segons Morán, en declaracions a elCugatenc, Delphi anuncia poca flexibilitat per negociar i cap la possibilitat que se solapin el moment de la manca de feina a la planta amb l’entrada d’un nou inversor, amb el que pot comportar de risc d’un nou ERO. En tot cas – i veureu que es fa esment a l’entrevista que publiquem tot seguit – hi ha dues qüestions que sí que s’han pogut començar a aclarir: Delphi no vol especular amb els actius i està disposada a que els representants sindicals participin a les negociacions – l’èxit en ambdues qüestions de la part sindical vindrà determinat pel recolzament que tingui de les administracions per “salvar” el número de llocs de treball, la qualitat dels llocs de treball i el projecte de futur –. De confiança en Delphi per part del comitè la justa.

Pel que fa als treballadors que hi ha a la planta i de quines localitats són, hem pogut saber, per les dades del mateix comitè, que provenen de Barcelona (67), Rubí (62), Terrassa (58), Cerdanyola (57), Sant Cugat (50), Ripollet (36) i Sabadell (26) i a partir d’aquí d’altres localitats en menor mesura. Ahir també es van reunir amb els alcaldes de les localitats del Vallès per tal de traslladar-los la problemàtica i demanar-los suport. L’acord més important és que es convocarà el Segon pacte amb la indústria de la comarca per tal de coordinar accions.

Un moment de l'entrevista. Fotografia: Jordi Pascual

Notícies relacionades