Sant Cugat ja forma part de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària

Guayadors de la segona edició del concurs d'emprenedoria social de l'Ajuntament. Foto: Localpress.

La CUP-PC va presentar en el Ple de novembre una moció perquè Sant Cugat formi part de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària, un conjunt de municipis amb la voluntat de fomentar i cooperar per desenvolupar aquest model econòmic. La moció també plantejava el manteniment d'ajuts al sector; situar l'economia social com a un dels motors de la ciutat; potenciar-la amb convenis, clàusules socials i mediambientals; destinar part dels plans d'educació i introduir-la en l'ensenyament.

CiU va introduir unes esmenes que variaven poc la forma de la moció i, de fet, segons Ignasi Bea, regidor del grup proposant, “la milloren”. El debat va ser curt. El propi Bea; el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas; el regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez i el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor solament van tenir bones paraules per a l'actuació municipal en aquest sentit, sempre amb expectativa de millora.

Es va parlar també del concurs d'emprenedoria social de l'Ajuntament (en què, de fet, ha participat Gutiérrez) com un dels millors mecanismes per crear ocupació amb un model social, ètic i solidari. La moció es va aprovar gairebé per unanimitat. Únicament C's no va votar a favor sinó que es va abstenir.

Notícies relacionades