Publicitat

El pollastre de Creatus Dominus

Tres dels quatre organitzadors del Festival. Foto: Patrícia Cirera

Per Patrícia Cirera i Xavier Boix

Per segon any consecutiu, el ki-ki-ri-ki de Creatus Dominus va tornar divendres i dissabte a la ciutat. Un guirigall al que van assistir 360 visitants, molts dels quals els dos dies del festival. Al festival, entès com una granja creativa de disseny irreverent i de disseny no perfecte, s’han dut a terme diversos workshops i conferències relacionades amb l’emprenedoria del disseny, es donaren a conèixer eines per treballar i també es van exposar casos d’èxit.

FRUSTATUS MAXIMUS from Xavier Tor on Vimeo.

Les primeres activitats de divendres van ser una masterclass d’Affinity Photo, una eina de retoc fotogràfic, i un workshop sobre simbolisme i marca per entendre i saber interpretar les grafies, què diuen i què transmeten. Per la tarda, més tallers, conferències i workshops amb una coincidència: empoderar els presents en la recerca de la seva identitat professional. Donant-los eines per buscar el seu camí en la selva futura que els espera. Les millors ‘start-up’ explicant com van trobar finançament, com van obrir el seu estudi de disseny un seguit de ‘dissenyadors temeraris’ o ‘102 trucs per aconseguir la feina dels teus somnis’ a càrrec de Dan Peisajovich, director de Complot Escuela de creativos, van ser els protagonistes de la tarda de divendres.

MASTERCLASS: Affinity Photo. Foto: Patrícia Cirera

L’endemà dissabte, els pollets i els pollastres, perquè de tot hi havia en aquesta edició, gent que comença i gent que es reinventa, van seguir activitats de la mateixa índole amb objectius similars, tant de l’àmbit del disseny (com la conferència de’n Pedro Arilla sobre ‘Tipografilies i Tipopaties’) com altres per assolir objectius professionals: per crear marca personal, amb Uncommon People, ‘Burrocràcia II’ amb Jaume González i Raul Salguero, per sobreviure a la paperassa que qualsevol emprenedor es troba quan comença. També vàrem conèixer les experiències d’estudis de disseny com el santcugatenc Estudi 34, Extra! i Outline Studio, o els projectes guanyadors que presenta la revista Muster en cada nova edició en el seu ‘Work in Progress’.

Però sense dubte, la part més ‘espectacular’ del Creatus Dominus d’aquest any va arribar ahir a la tarda amb la ‘conversa’ protagonitzada per coneguts protagonistes de les xarxes i youtubers com Lyona, Jordi Cor, Belena Gaynor i Alexander Padilla, moderats pel locutor de RNE, Chema Carrasco i, el ‘I wanna be…’ en 10 minuts que plantejava als assistents el coneixement de diverses professions en format ràpid. Per acabar, l’espectacle en forma de presentació ‘pechakucha’ (cada cop més estès entre qui presenta projectes de qualsevol tipus) amb el conegut Jair Dominguez parlant ‘de vida, mort i creativitat’, el santcugatenc Appart810, Ivan Castro, Cristina Solías i els organitzadors del pollastre que també tenien coses a explicar.

A banda d’aquests tallers, conferències, worshops, etc. Durant tot el dissabte es va poder gaudir d’un ‘mercat d’idees’ a l’exterior de la Casa de Cultura on alguns del participants del propi esdeveniment van mostrar els seus productes al públic assistent.

Inspirant-se en l’exposició fotogràfica “Efecte Gezi” de l’artista Oriana Eliçabe que hi ha als jardins del Monestir, el festival va voler fer una exposició amb diferents cartells de caràcter reivindicatiu i de paròdia, en la que els participants han donat la volta a marques comercials i a l’actualitat política i social.

Dos dels cartells de l'exposició reivindicativa que es podia veure a la Casa de Cultura. Fotos: Xavier Boix

Creativitat, aprenentatge i empoderament de talent, tot plegat en una mateixa granja on es visibilitza el disseny jove, i en la que totes les activitats són gratuïtes. Sobretot, el festival pretén ser dinàmic, un espai de diàleg i de participació. En total, es van realitzar 16 activitats durant els dos dies relacionades amb el món del disseny, i així donar eines i animar a la gent a muntar el seu propi pollastre.

Tal i com ens van avançar en aquesta entrevista a dues dels quatre organitzadors, Creatus Dominus és un festival al que elles els hi agradaria haver anat, i que l’objectiu del qual és despertar, motivar i fer créixer les idees.

Ja sabeu, “No chicken, no fun!”

Més imatges en aquest enllaç

Notícies relacionades