Estudiants de secundària s’uneixen per organitzar la vaga pel clima del 15 de març

Foto: Jordi Pascual

Un grup d’alumnes de secundària de l’Arnau Cadell, el Leonardo da Vinci i l’escola Waldorf-Steiner el Til·ler de Bellaterra s’ha ajuntat per preparar la mobilització santcugatenca en el marc de la vaga pel clima prevista pel proper 15 de març. Es tracta d’una crida a nivell mundial impulsada pel jovent mobilitzat arreu d’Europa i que té a Greta Thunberg, l’estudiant sueca que ha esdevingut un símbol de la lluita contra el canvi climàtic després de manifestar-se cada divendres a les portes del parlament del seu país, com a màxima exponent.

En una primera reunió celebrada dijous a la tarda a l’Ajuntament gràcies a la col·laboració dels tècnics del servei d’educació, el nucli impulsor de la proposta ha decidit que el 15 de març Sant Cugat també se sumarà a la vaga que tindrà el jovent com a protagonista. Per treballar-ho d’una forma participada i intentant arribar al màxim nombre de joves possible, es proposen transmetre la informació als seus centres educatius i fer-ho arribar a d’altres. Si uneixen els companys i companyes suficients, faran assemblees per preparar conjuntament les accions.

Divendres vinent es tornaran a reunir amb la voluntat de seguir avançant en la convocatòria. És per això que han habilitat una adreça de correu electrònic per rebre consultes i adhesions de qualsevol estudiant de secundària que decideixi implicar-s’hi. Ara per ara, la majoria d’impulsors són alumnes de l’Arnau Cadell, on s’ha acordat fer una reunió dels delegats medioambientals per tal de treballar la proposta.

Encara a l’espera de la feina als centres educatius, ja han plantejat alguns elements a tenir en compte com el lloc de la concentració, les accions a fer, les pancartes, com aconseguir la implicació del màxim nombre d’estudiants i com encaixar la jornada amb l’alumnat del primer cicle de secundària que no pot sortir del centre malgrat la convocatòria d’una vaga. També han fet les primeres propostes en quant a la comunicació, emmirallant-se en alguns dels vídeos de joves d’arreu del món i creant un blog.

Fridays for future

 

La proposta de la vaga climàtica presa pel jovent santcugatenc s’emmarca fins del moviment impulsat per Thumberg Fridays for future, que crida a fer una concentració cada divendres per demanar mesures urgents per aturar la crisi climàtica. Es tracta d’un moviment d’abast europeu protagonitzat per joves com una forma d’evidenciar que la mentalitat ecologista és necessària per no hipotecar les generacions futures.

Seguint la lògica de les accions setmanals, la branca local de Fridays for future ha acordat trobar-se cada divendres a la plaça Lluís Millet per visibilitzar la seva lluita. Encara han de tancar l’horari però ja avancen que a partir de la vaga del 15 s’hi concentraran cada setmana.

Notícies relacionades