Ecologia

Josep Castro: “La ‘smart city’ demostra ser poc intel·ligent quan és incapaç de créixer sense anar amb serres talant boscos”

L’activista del col·lectiu Volpelleres Viu, amb Sara Coe, companya seva al col·lectiu, explica el conflicte al bosc de Volpelleres així com els futurs possibles amb la presentació d’una moció que té el suport de tota l’oposició.

Míriam Robles: “Al Centre Direccional sempre tindrem més aliada l’alcaldia que l’Incasòl”

Parlem amb la presidenta del col·lectiu Refem el Centre Direccional després de la sentència que anul·la el Pla Director Urbanístic del sector. Demanen la descontaminació i tenir present allò que ja s’ha urbanitzat.

La Rabassa, el nou hort urbà de Cal Temerari que vol denunciar les contradiccions del sistema agroalimentari

Com un espai de pedagogia i aprenentatge, el col·lectiu pretén sensibilitzar sobre la sobirania alimentària, l’agroecologia i l’agricultura ecològica i esdevenir un lloc de trobada d’iniciatives d’aquest àmbit.

Volpelleres Viu enceta una campanya per requalificar una parcel·la d’equipaments al nord del bosc

Els activistes s’han reunit amb el govern i anuncien que faran pressió perquè una pastilla de 10.000 metres quadrats prevista com a equipament esdevingui zona verda i es reconegui urbanísticament com a part del bosc.

Es col·loca la primera pedra del Leonardo da Vinci entre peticions per protegir el bosc de Volpelleres

El centre es dividirà en tres blocs arquitectònics i, un cop construït, es farà una adequació a l’entorn. Es preveu que entri en funcionament el curs 2018-2019 donant cabuda a 1.100 alumnes.

Veïns de Volpelleres demanen la protecció definitiva del bosc davant la construcció imminent del Leonardo da Vinci

Uns arbres a dins de la parcel·la on es construirà l’institut posen en alerta diversos usuaris del bosc i del circuit de cros tot i que la zona urbanísticament està reconeguda com a equipaments.

Josep Pros: “Si hem de tornar a fer una mobilització per defensar Torre Negra, la farem”

La Plataforma Pi d'en Xandri +20 inaugura una exposició amb les il·lustracions dels nens santcugatencs que al 1997 van dibuixar l'emblema de la ciutat per defensar l'entorn natural de Torre Negra. 20 anys després d'aquella gran mobilització l'enfrontament judicial segueix més viu que mai.

La Plataforma per a la defensa de Torre Negra resorgeix en el tercer intent de modificació del PGM

El col·lectiu Pi d’en Xandri +20 organitza una xerrada amb tècnics de l’Ajuntament per explicar quina és la situació legal del conflicte urbanístic i ambiental que ha suposat una lluita ecologista de dècades.

Pàgines

Subscribe to Ecologia