Publicitat

Un periodista del Cugatenc i 11 persones més imputades pel tall de vies del 21F

Foto: Jordi Pascual

Aquesta notícia va ser publicada inicialment el 5 de maig del 2019 tot i que per un error informàtic va haver de ser republicada posteriorment | En un comunicat conjunt d’aquest diumenge 5 de maig, 11 persones santcugatenques han fet conèixer a l’opinió pública que se’ls imputa un delicte de desordres públics per la participació al tall de vies de la jornada de Vaga General del passat 21 de febrer. Per aquest motiu, se’ls ha citat a declarar el proper dimecres 8 de maig als Jutjats de Rubí.

La vaga general del 21 de febrer es va organitzar com a jornada de protesta contra el judici als polítics i activistes independentistes en presó preventiva. Tal i com s’exposa al seguiment Minut a Minut del Cugatenc, les accions de protesta a Sant Cugat van començar a quarts de 8 del matí quan els manifestants es van trobar a la Plaça Barcelona i es van dirigir a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Cugat per tallar les vies. Desenes de persones van ocupar les vies ferroviàries fins les 8 del matí quan, després d’una estona de negociació amb agents dels Mossos d’Esquadra, van aturar l’acció.

En el manifest conjunt les persones imputades exposen la seva versió dels fets pels quals se’ls investiga i els motius que els van dur a fer-ho. En aquesta línia, expliquen que la jornada de Vaga General del 21-F va ser recolzada transversalment per sindicats, partits polítics, institucions, entitats i col·lectius i que el tall de vies es ca donar “amb una actitud de no-violència enfront les deliberades empentes i cops de porra rebuts de la policia”. Tot seguit, relaten que, un cop acabada l’acció, diverses persones van ser identificades aleatòriament mentre abandonaven la zona de l’estació.

Les persones investigades denuncien aquesta situació de repressió i, per encarar la citació judicial, aprofiten per fer una convocatòria als Jutjats de Rubí el proper dimecres 8 de maig a les 9h del matí per acompanyar a les persones imputades a declarar.

El cas de Jordi Pascual, periodista del Cugatenc

En un vídeo publicat a les seves xarxes socials, Jordi Pascual, periodista i membre de la Comissió de Gestió del Cugatenc, explica que també es troba a la llista d’imputats per delicte de desordres públics a la jornada de Vaga General del 21 de desembre.

Pascual explica que va assistir al tall de vies per cobrir les accions de la jornada de vaga i que en tot moment va facilitar la feina als agents dels Mossos d’Esquadra, als quals es va identificar com a periodista d’aquest mitjà. El periodista afirma al vídeo que persecucions jurídiques com aquesta només dificulten la feina dels periodistes, la llibertat de informació i la llibertat d’expressió i que així ho declararà a la vista del dimecres als Jutjats de Rubí.

Notícies relacionades