Un conveni amb FGC permetrà reduir el cost del transport a Mútua Terrassa per als pensionistes

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sense els actes i reivindicacions pròpies dels dies de la gent gran d’abans de la pandèmia, aquest primer d’octubre arriba a Sant Cugat amb una bona notícia per al col·lectiu: els viatges dels pensionistes per anar a l’hospital de referència costaran 20 cèntims o 40 cèntims en funció de la targeta de pensionista d’FGC. Així ho va anunciar la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, al final de la darrera concentració de la Plataforma de Pensionistes a l’Ajuntament el dilluns passat.

Gibert va tornar a fer-ne referència al Ple sobre l’estat de la ciutat celebrat el mateix dilluns. Es contempla un doble tram. Les persones amb menys renda hauran de pagar 20 cèntims per desplaçament –40 per anar i tornar– i el tram següent 40 cèntims –80 cèntims per anar i tornar–. Això és possible perquè FGC mantindrà el descompte que aplica a les persones pensionistes a través de la targeta mentre l’Ajuntament pagarà amb fons propis el cost del canvi de zona tarifària que suposa anar a Terrassa.

Per ara Gibert no ha donat més detalls d’aquest afer, que presentarà en roda de premsa la setmana vinent, tot i que es mostra satisfeta ja que es dona resposta a una de les reivindicacions històriques de la Plataforma de Pensionistes. L’alcaldessa, Mireia Ingla, va participar a la concentració per comprometre’s a mantenir una taula de diàleg amb el col·lectiu per fer seguiment de les seves reivindicacions locals. Va fer èmfasi en la segona residència pública, per a la qual hi ha un terreny reservat i s’iniciarà un procés participatiu per definir el projecte: “La vostra veu és important. Podeu pujar sempre a parlar amb mi”. Ingla, però, no va atendre els mitjans.

Davant d’això, Josep Porta, membre de la junta de la Plataforma, va explicar que la reunió prèvia amb alcaldia no va suposar cap novetat i que bàsicament va servir per entregar novament el llistat de reivindicacions en clau local. Es mostra satisfet per la taula de reunions per fer seguiment d’alguns dels afers però denuncia que la majoria de propostes segueixen aturades, motiu pel qual demanen celeritat. És una de les peticions que també van fer a Gibert, que es va apropar al final de la concentració i va rebre crítiques i propostes de diversos dels assistents.

A l’espera de convocar el Consell de la Gent Gran

Joan Cortadella, president de la Llar d’Avis de la Parròquia, explica que més enllà de les reivindicacions de la Plataforma, una de les grans preocupacions mostrades a la taula de la gent gran és l’activació del Consell de la Gent Gran, un òrgan consultiu de participació que ha de permetre vehicular les reivindicacions i elevar propostes al Ple. Cortadella lamenta que, tot i l’aprovació del reglament, aquest òrgan encara no ha fet cap reunió.

Gibert explica que, amb el reglament aprovat, tot just es troben en procés de contactar i rebre les persones representants de cadascun dels col·lectius i entitats que participaran en aquest espai. Tot i que no posa una data d’inici, la tinenta d’alcaldia va explicar als pensionistes concentrats el dilluns passat que l’activació de l’òrgan es farà en breu. De fet, aquesta va ser una de les reivindicacions de la Setmana de la Gent Gran de l’any passat.

Comença el procés per fer un Pla Estratègic

 

Paral·lelament, l’Ajuntament ha posat en marxa la redacció d’un Pla Estratègic de Gent Gran. Amb les entitats encara a l’expectativa, Gibert explica que per ara s’ha contractat l’empresa encarregada de fer la diagnosi sobre la qual s’ha de fer la proposta d’actuacions. Per ara no avança cap calendari.

Una Setmana de la Gent Gran deslluïda per la pandèmia

Com ja va passar l’any passat, la Setmana de la Gent Gran no té cap activitat presencial i per això s’ha centrat en el primer d’octubre com a Dia Internacional de la Gent Gran. Per no obviar la celebració, l’Ajuntament ha rellançat la campanya Compartim la vida i ens cuidem mútuament amb cartells al carrer i missatges a les xarxes socials. A més, es tornen a regalar banderoles amb el lema Jo estimo la gent gran per penjar-les al balcó de casa. Es poden recollir als casals de gent gran i als centres cívics de la ciutat.

Notícies relacionades