Tres persones de Sant Cugat detingudes en les mobilitzacions contra l’empresonament de Pablo Hasél

Foto: Jordi Pascual

Quan ja tornaven a l’estació de plaça Catalunya, tres persones de Sant Cugat van ser detingudes en la mobilització contra l’empresonament del raper Pablo Hasél d’aquest dissabte a Barcelona. Així ho han explicat els familiars i els convocants de la concentració de suport que s’ha fet el diumenge al matí al davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts, on es troben detinguts.

Segons informen els familiars, la detenció es va produir quan les tres persones ja marxaven a casa. A l’espera de tenir l’acusació concreta, la detenció s’ha produït al·legant la participació en desordres públics. Com que en el marc de les protestes hi va haver desenes de detencions, s’ha prioritzat la declaració de les menors fent que les tres persones de Sant Cugat encara no hagin estat portades a seu judicial.

La concentració d’aquest diumenge s’ha allargat durant tot el matí, esperant el possible alliberament de les detingudes. Només es preveia el trasllat a la Ciutat de Justícia a les nou del matí i a les dotze. Les detingudes santcugatenques no han estat traslladades en cap dels dos horaris previstos, forçant així que restin detingudes un dia més fins ser posades a disposició judicial el dilluns al matí. No esperen que es demanin mesures cautelars.

Els familiars expliquen que les tres persones no es trobaven en el centre de les mobilitzacions quan van ser detingudes i neguen que hagin participat en cap altercat. Hores d’ara no tenen més detalls del cas. La informació ha arribat en comptagotes a la concentració d’aquest matí a les Corts, on s’hi han trobat més de 30 persones amb una pancarta amb el lema “Llibertat detingudes”.

Segons informa TV3, durant la cinquena nit consecutiva de protestes s’han produït 38 detencions arreu de Catalunya, 35 de les quals a Barcelona. Les protestes han portat cinc nits de barricades, destrosses en comerços i establiments i càrregues policials al centre de la capital catalana, obrint així un debat sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra i dels manifestants. Un dels moments més criticats ha estat l’encapsulament dels manifestants abans d’iniciar les càrregues al carrer Gran de Gràcia, el que ha estat denunciat per col·lectius com el Centre Irídia en defensa dels drets humans.

Paral·lelament, el descontent dins del cos dels Mossos d’Esquadra ha crescut, sent l’Associació Professional dels Mossos d’Esquadra la que ha fet el comunicat més directe i polèmic: “O recondueixen d’una vegada totes aquestes situacions o farem el cos dels Mossos d’Esquadra ingovernable”. A petició de les entitats i sindicats de Mossos, aquest diumenge al matí el conseller Miquel Sàmper ha fet una reunió amb representants del cos.

L’empresonament de Hasél ha estat el detonant d’una nova onada de protestes arreu de l’Estat. A Sant Cugat també es va fer una manifestació el passat dimarts, el dia en què es va produir l’empresonament del raper, on hi van participar prop de 500 persones. No hi va haver cap incident. Al final de la manifestació es van cremar fotografies de la família reial espanyola.

Notícies relacionades