Protesta davant del Condis de la rambla de Can Mora per l’acomiadament de Ximena Montecinos

Foto: Jordi Pascual

Prop d’una quinzena de ciutadans han mostrat el seu suport a Ximena Montecinos, treballadora de Condis acomiadada de manera improcedent ara fa gairebé un mes, en una concentració celebrada dissabte al matí a la porta del supermercat de la rambla de Can Mora. Allà han donat a conèixer la situació als clients que no se n’havien assabentat. Han llegit i repartit un manifest en què expliquen la improcedència de l’acomiadament. Cada persona que ha decidit fer mitja volta per anar a comprar a un altre lloc s’ha emportat una ovació dels manifestants.

Montecinos, tal com va explicar elCugatenc a la seva secció Resistents, va rebre la carta d’acomiadament el 27 de juny. Allà s’indicava que es tractava d’un acomiadament disciplinari per incomplir l’anomenat Condislife, la filosofia que la cadena de supermercats demana als seus treballadors en el tracte als clients. S’apuntava també a la desobediència a la normativa de l’empresa i al baix rendiment.

Ella, que havia treballat durant set anys a la secció de pescateria del supermercat, però, va advertir que aquest acomiadament venia després d’haver parlat amb la UGT per les hores extres que se l’obligava a fer per cobrir la baixa d’una companya. El sindicat, explica Montecinos, ha acceptat la relació de la conversa que van mantenir amb l’acomiadament tot i que no ha forçat la readmissió. L’empresa, després d’haver acceptat la improcedència, ha negociat els termes de l’acomiadament rebutjant per totes una possible reincorporació de la treballadora. Actualment Montecinos està a l’atur i busca feina.

El manifest també fa referència a les reformes laborals de Zapatero i Rajoy i la precarietat laboral. S’explica que la majoria d’empleats de Condis són treballadores, el que “precaritza més la possibilitat de trobar feina pel simple fet de ser dones”. Amb això, els manifestants demanen la solidaritat dels clients de Condis amb Montecinos i amb la resta de treballadores precàries.

Notícies relacionades