Imputats per maltractament animal dos membres de la protectora que dóna servei a Sant Cugat

Foto: Francesc Carol

Avui mateix, a partir de les 11 del matí a l'Hotel Sant Cugat, es celebrarà una jornada d’adopció de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS). Alguns dels gossos que s’hi portaran provenen de la protectora Olescan, organització que ostenta el conveni amb l’Ajuntament per recollir els gossos abandonats que es troben a la ciutat i que té dos dels propietaris imputats per maltractament animal, intrusisme professional i falsificació de documents. 

El president i un vocal de l’associació han declarat com a investigats davant de la Guardia Civil arran de les investigacions obertes per la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona per suposades irregularitats en les instal·lacions i també en el personal que els atén. Segons ha avançat el Diari de Tarragona els agents haurien trobat medicaments caducats, instal·lacions sobreexplotades i inexistència de documents exigibles. A més, també s’indica que diversos cadàvers de gossos haurien superat les 24 hores d’instància als congeladors, a l’espera de ser recollits per l’empresa especialitzada.  

Les irregularitats s’haurien trobat a la protectora que l’organització gestiona a Torredembarra i, segons ha confirmat Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient, on segurament hi ha gossos que provenen de Sant Cugat. Olescan és una organització que gestiona diverses protectores arreu del país i que ostenta diversos convenis amb diferents ajuntaments per gestionar la recollida d’animals abandonats i portar-los a les protectores que gestiona.

En aquest mateix sentit Puigdomènech ha explicat que malgrat aquesta imputació les últimes actes d’inspecció de la Generalitat indiquen que les instal·lacions són correctes. “Quan ens van arribar veus de possibles defectes en les instal·lacions, vam demanar de manera immediata les actes de les inspeccions i les primeres que vam rebre sí que indicaven irregularitats. Però passats uns mesos, i en els últims documents rebuts, s’indica que aquests problemes s’haurien solucionat”.

Però malgrat això, el regidor de Medi Ambient  indica que seran taxatius si es confirmen les investigacions: “Si en algun moment, arran de la denúncia, es detecta que hi ha maltractament animal, rescindirem immediatament el contracte”.

El conveni amb Olescan

Diverses veus coneixedores de la contractació local d'aquest servei han indicat que el problema d’arrel és que Olescan sempre es presenta al concurs públic dels consistoris fent una oferta molt baixa, element clau a l’hora d’adjudicar el contracte. Però això provoca que després l’organització no pugui fer font a tot el volum de feina que té entre les seves mans.

Segons ha explica Puigdomènech, el concurs públic que es va fer a Sant Cugat només s’hi van presentar dues protectores, entre elles Olescan, i una no va complir amb diversos requisits tècnics i, per tant, Olescan es va quedar amb el conveni i indica que va ser pel preu de sortida. Es rescindeixi o no el contracte, el març de l’any que ve venç el conveni actual i Puigdomènech ja ha avançat que faran “un informe final perquè a part de les investigacions la licitació tampoc no ha estat del tot satisfactòria”. 

Notícies relacionades