Més de 200 persones protesten contra la repressió al davant de la comissaria dels Mossos

Fotos: Jordi Pascual

Just una setmana després de l’empresonament del raper Pablo Hasél, que ha portat una onada de protestes a nivell estatal, i de la primera i fins avui única manifestació de resposta a Sant Cugat; més de 200 persones han marxat des de la plaça d’Octavià fins a la comissaria dels Mossos d’Esquadra en una convocatòria en contra de la repressió. Amb càntics com “la policia tortura i assassina”, “vergonya em faria ser policia” i “Mossos no”, els manifestants han restat una estona al davant de la comissaria, on els esperaven cinc furgons d’antiavalots.

La protesta s’ha desenvolupat sense incidents. Ha sortit passades les set de la tarda d’aquest dimarts 23 de febrer de la plaça d’Octavià i ha avançat entre consignes pels carrers Plana de l’Hospital, Salvador Espriu, Carrasco i Formiguera, Ventura Gassol i l’avinguda de Can Volpelleres, encapçalats per una pancarta amb tres lemes: “Prou repressió”, “Llibertat detingudes” i “BRIMO dissolució”. En el manifest que han llegit al davant de la comissaria han fet referència a la noia a qui una pilota de foam li ha rebentat un ull en les protestes d’aquesta setmana i també a les tres persones de Sant Cugat detingudes en el marc de les protestes.

Aquestes van ser detingudes el dissabte i van fer nit a la comissaria de les Corts el mateix dissabte i el diumenge fins que el dilluns van ser portades a disposició judicial i posades en llibertat a les sis de la tarda. Tant el diumenge com el dilluns desenes de persones de Sant Cugat van acudir a Barcelona per fer-los suport. “No és normal, ni tranquil ni pacífic que et detinguin, que et segrestin durant dos dies a la comissaria i que t’acusin de delictes com desordres públics quan tornaves a casa tranquil·lament”, han reivindicat al manifest, “si l’altre dia ens comprometíem a no deixar ni un pam al feixisme, avui ens comprometem a no deixar-les soles davant la brutalitat i l’abús policial”.

El manifest també ha defensat les protestes de “joves que estem fartes i ja no tenim por” i ha apuntat els Mossos d’Esquadra no només per les actuacions policials en el marc de les protestes sinó també per les seves accions als desnonaments, entre d’altres. Just al final de la lectura del manifest, diversos dels participants a la protesta han cremat imatges de Mossos d’Esquadra, de la monarquia i de responsables polítics del govern com el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, o el vicepresident, Pere Aragonès.

La convocatòria s’ha fet sota el lema “Prou repressió” i amb cinc consignes més: “per la llibertat de totes les detingudes i empresonades, contra la brutalitat policial, per la dissolució de la BRIMO, per la llibertat d’expressió i perquè ja n’estem fartes!”. Com la manifestació de la setmana passada, la convocatòria ha estat de més d’una vintena d’entitats: l’ANC, el Consell per la República, Adventícies, Cal Temerari, l’Assemblea pel Clima, la Floresta Contra Fronteres, el Sindicat de Llogateres, el Comitè de Defensa de la República, Batzac, Hora Bruixa, 8 mil motius, Dissidència Sònica, Arran, Endavant, la CUP, el Senglar Cultural, la Xesca, l’Escola d’Excursionisme, l’Esplai Pica-Roca, l’Esplai Sarau, l’Agrupament Escolta Berenguer el Gran, el Cau Trementinaire i l’Aplec Jove.

A la manifestació han acudit representants polítics com Marco Simarro (CUP-PC) i Alba Gordó (ERC-MES i Jovent Republicà), tot i que aquesta ha estat de les persones que han marxat abans de la desconvocatòria de la manifestació. Quan els manifestants han arribat a la comissaria, s’ha llegit el manifest i s’han cremat les fotografies, desenes de persones han marxat fins restar poc més d’un centenar. Ha estat en aquest moment en què s’ha desconvocat la protesta, amb una marxa conjunta per tornar al centre de la ciutat.

Notícies relacionades