Les famílies d’alumnes que han quedat fora del Collserola demanen solucions de nou al govern

Foto: Jordi Pascual

Rosa Carles, representant del col·lectiu de famílies que han quedat rebutjades de l’escola Collserola i obligades a marxar a centres educatius de l’altra zona escola, ha esdevingut portaveu de la reivindicació a l’Audiència pública del mes de juny per demanar al govern municipal la implicació en les seves reivindicacions, que passen des d’ajuts per a les persones afectades a l’inici dels tràmits per a la construcció de la tretzena escola que, al seu parer, solucionaria la manca de places que té el municipi. Després d’explicar els principals punts de la seva reivindicació, Carles ha demanat que tot el govern i no només l’àrea d’Educació s’hi impliquin així com que l’oposició s’hi mantingui al corrent.

La regidora d’Educació, Esther Salat, ha recordat la reunió ja realitzada i ha assegurat que tant ella com el govern es troben al costat de les famílies afectades. Si bé, recorda que l’Ajuntament no té competències per construir un nou centre ni ajustar les línies, ja que això depèn del Departament d’Ensenyament. Assegura que, davant la reivindicació de les famílies, s’ha instat i s’hi insistirà a la Generalitat a iniciar els tràmits per construir una nova escola pública que descongestioni el centre. Salat diu que ja s’han detectat una cinquena de terrenys en què s’hi podria fer l’edifici. De moment, però, no hi ha cap concreció.

Tampoc hi ha concreció, almenys segons els veïns afectats, en les mesures per reduir els robatoris a la ciutat, el que ha esdevingut el segon gran tema de debat a l’Audiència pública del juny. Els afectats demanen ajustar-se a les ràtios que ens haurien de portar a més de 130 agents de Policia Local en actiu però, sobretot, prendre les mesures adequades per revertir la situació ja que, diuen, viuen atemorits. La tinenta d’alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, diu que l’aplicació de nous patrullatges ha servit per fer detencions i demana confiança en el treball conjunt per revertir la situació.

Notícies relacionades