La mobilitat al voltant del Mercantic preocupa els veïns de Sant Domènech

Foto: Jordi Pascual

Diversos veïns del barri de Sant Domènech han acudit a l’Audiència pública del mes d’abril per demanar solucions al govern pel que fa a la mobilitat generada pel Mercantic. D’una banda, han criticat l’ocupació de la via pública un cop al mes per fer un mercadet al carrer que, més enllà d’inutilitzar un carrer, provoca una atracció de persones molt gran, amb un repte pel que fa a l’aparcament. D’altra, lamenten el recorregut del carril bici que passa per la zona des de l’avinguda Rius i Taulet, que consideren perillós.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que el Mercantic té l’autorització per fer el mercadet i, d’altra banda, s’habilita un aparcament provisional al camp de futbol que hi ha uns carrers més a dalt. Davant la insistència dels veïns perquè l’establiment tingui el seu propi aparcament, l’alcaldessa explica que és difícil exigir més del que ja tenen per la ubicació i ha avançat que es treballa en una nova zona d’estacionament al tocar del CAP de Can Mates.

Pel que fa al carril bici, defensa que s’ha fet seguint criteris tècnics i amb l’acompanyament de l’Assemblea de la Bicicleta. Demana que s’adverteixi a les autoritats quan els vehicles obstaculitzin el pas i aparquin malament, alhora que la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ha pres el compromís de solucionar la problemàtica abans de la propera edició del mercadet.

La mobilitat també ha estat present en una altra queixa habitual com és el col·lapse a les entrades i sortides de les escoles, especialment de l’Escola Europa. Un veí ha demanat accions perquè els tutors, pares i mares respectin les rotondes com a zones de canvi de sentit per evitar així cotxes creuant el carrer fomentant encara més el bloqueig. Conesa diu que justament aquest aspecte és un dels reptes tenint en compte el model urbanístic de la ciutat però, en tot cas, es tracta d’hores molt concretes.

Els veïns de Can Barata també han posat un toc sobre la mobilitat al seu barri preguntant per les millores de l’accés des de la carretera, que segons el govern es parla amb la Generalitat per col·locar-hi un semàfor. També fan una bona valoració del transport a demanda. Paraira també defensa, davant les crítiques d’alguns veïns, la combinació de la nova àrea verda d’aparcament amb noves zones blaves, diu, per protegir el comerç.

Notícies relacionades