Es constitueix ‘A l’atzar, nosaltres’, el grup de suport a les tres persones de Sant Cugat detingudes a les protestes per Pablo Hasél

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sense escrit d’acusació, en llibertat provisional –que els suposa acudir cada 15 dies a signar al jutjat de Rubí– i només amb presumptes desordres públics i llançament d’objectes com a motiu de la detenció del passat 20 de febrer, les tres persones de Sant Cugat detingudes en el marc de les protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél ja tenen un grup de suport, A l’atzar, nosaltres. Així ho han anunciat Martí Romaní i Roser Buetas, membres del grup, en una roda de premsa celebrada aquesta tarda a la plaça d’Octavià.

La detenció es va produir quan ja tornaven a Sant Cugat, segons van explicar els familiars i els convocants de la mobilització de suport del 21 de febrer, quan les tres detingudes encara eren a la comissaria de les Corts. A l’atzar, nosaltres denuncia que en el marc de la detenció hi va haver irregularitats com ara la petició de falses inculpacions amb xantatges, estar acompanyades per agents al reconeixement mèdic o no comunicar ni a la família ni als advocats el trasllat de la segona nit a una altra comissaria; uns fets que consideren maltractament i que no descarten denunciar.

Buetas, llegint el manifest de presentació del grup de suport, també ha recordat que les tres persones investigades van estar 40 hores detingudes. Com que en el marc de les protestes hi va haver desenes de detencions, es va prioritzar la declaració de les menors fent que les tres persones de Sant Cugat triguessin més a ser portades a seu judicial. A l’atzar, nosaltres es presenta com “un grup de suport per tal de fer col·lectiva la repressió”: “El sistema ens vol callades i aïllades”.

Tot i que el motiu de les mobilitzacions del febrer era respondre a l’empresonament de Hasél, al manifest recorden que les protestes diàries d’aquelles setmanes també estaven marcades pel malestar social i generacional. El grup de suport fa èmfasi en “l’arbitrarietat policial” ja que “van ser elles tres però podria haver estat qualsevol”: “Aquesta vegada han tornat a tirar els daus i ha sortit un tres”. Consideren el cas una causa repressiva per aturar la mobilització ciutadana.

El grup de suport diu que anunciaran noves accions mentre resten pendents de l’escrit d’acusació i de la data del judici, en una defensa que portarà el col·lectiu antirrepressiu Alerta Solidària. En el marc de les mobilitzacions per l’empresonament de Pablo Hasél hi va haver desenes de detencions arreu de Catalunya. També es van fer dues manifestacions a Sant Cugat. La primera amb prop de mig miler de persones el mateix dia de l’empresonament i la segona amb prop de 200 persones que va acabar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per denunciar l’actuació policial durant les protestes.

Notícies relacionades