Publicitat

Els pensionistes criden a una manifestació per la segona residència i la inclusió de Terrasa a la tarifa plana de transport

Foto: Clàudia Bell

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat escalfa motors per a la manifestació que ha convocat el proper dilluns 3 de febrer per fer arribar les seves demandes a l’Ajuntament. 

En els darrers quatre dies han aconseguit més de 1.000 signatures per sumar la ciutadania a les seves reivindicacions. De les diferents demandes que tenen, n'hi ha tres de principals. En primer lloc, que hi hagi pensions dignes: “Tot i que agraïm que una de les primeres mesures que ha aplicat el nou govern de l’Estat hagi estat posar les pensions en relació al valor del IPC ―Índex de Preus del Consumidor―, també demanem que la partida de les pensions s’inclogui als Pressupostos Generals de l’Estat i no depengui de qui mana cada vegada”, ha explicat Neus Medina.

Seguidament, la Plataforma de Pensionistes demana la creació d’una segona residència per a gent gran a Sant Cugat però, sobretot, Medina ha deixat clar que ha de ser gestionada públicament: “Sabem que hi ha negociacions entre l’Ajuntament i la Generalitat i la idea és licitar a una empresa que construeixi la residència i la gestioni però nosaltres no hi estem d’acord; volem una residència de gestió pública”. Actualment a Sant Cugat només hi ha una residència pública, la Residència Santa Rosa, i hi ha una llista d’espera d’entre 2 i 3 anys i només s’oferten 62 places. La resta de les residències són privades o concertades, en concret n'hi ha quatre residències concertades o col·laboradores ―Residència Vila Valldoreix, Llar d’avis Mira-sol, Amma Sant Cugat,Centre Terapèutic i Geriàtric, SL―, dues de privades ―Residència Virgen de la Puerta i Residència El Rossinyol― i quatre d’acreditades ―Residència Sant Salvador, CARE, Centre Residencial Jardins de Valldoreix i Centre Residencial Cugat Natura―. Dels més de 90.000 habitants que té Sant Cugat, unes 13.000 són persones de més de 65 anys i la Plataforma de Pensionistes reclama que una nova residència “és una necessitat, Sant Cugat és una ciutat de gent jove però tots ens fem grans”. 

Per últim, la tercera demanda principal és que no hi hagi un canvi de zona entre Sant Cugat i Terrassa: “Sant Cugat forma part de latarifa plana però per anar a Terrassa és zona 2 i, aleshores, són gairebé 4,50 euros per anar i tornar i és un cost elevat per a tothom”, ha exposat Medina. 

Luis Robles, membre de la Plataforma de Pensionistes, ha explicat que ja han tingut vàries reunions amb l’Ajuntament i han demanat, novament, una reunió amb la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert. “La idea és que l’Ajuntament ens escolti i empenyi la Generalitat”, afegeix Medina, conscient que algunes de les seves demandes, com l’aplicació de la tarifa plana, no és competència el consistori.

La manifestació de dilluns és a les 18h a la Plaça de la Vila (plaça de l’Ajuntament) i volen interpel·lar a l’Ajuntament però també a tota la ciutadania ja que les seves demandes no només els afecten a ells sinó a tota la població. D'altra banda, els pensionistes seguiran als carrers cada dilluns a les 12h davant del consistori.

Notícies relacionades