Publicitat

El Ple exigeix el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual

Sessió plenària ordinària de desembre. Foto: Jordi Pascual

Proposada inicialment pel PSC però portada en el Ple com a moció institucional, tots els grups municipals demanen la modificació de la Llei Orgànica del Règim Electoral General. És una petició perquè les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin els mateixos drets polítics que la resta de ciutadans.

L'Ajuntament es compromet a garantir el dret a vot i adaptar la informació electoral perquè sigui accessible a tothom. En cas d'assolir-se la demanda, la Taula de participació de les Persones amb Discapacitat treballarà per fer efectiu el compromís.

La proposta es basa en la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat que va entrar en vigor a Espanya el 3 de maig del 2008. En el document es demana la participació i inclusió plenes dels discapacitats intel·lectuals així com la igualtat d'oportunitats. L'article vint-i-novè fa esment directe als drets polítics i la possibilitat de tenir igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania.

Malgrat l'existència de la convenció, la legislació espanyola dificulta la igualtat de drets. Justament per això la moció institucional demana la modificació de la Llei Orgànica del Règim Electoral General. En ser una moció institucional, no es va votar ja que tots els partits amb representació estaven d'acord amb la proposta.

Notícies relacionades