Publicitat

Desenes de persones mostren el seu rebuig a la llibertat sota fiança de ‘la manada’

Foto: Jordi Pascual

Prop d’una quarantena de persones, la majoria d’elles dones, s’han concentrat dijous a la tarda a les portes de l’Ajuntament per rebutjar la decisió de l’Audiència Provincial de Navarra de permetre l’alliberament dels membres de la manada si paguen una fiança de 6.000 euros. Amb una convocatòria in extremis via xarxes socials i coincidint amb concentracions a Barcelona, les assistents han acabat fent una petita assemblea perquè el rebuig a la decisió judicial no quedi en una concentració.

S’han animat a seguir trobant-se per fer noves accions en defensa del feminisme i, a més, han cridat a solidaritzar-se amb les set encausades pel tall dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) durant la vaga feminista del passat 8 de març. En aquest sentit el Comitè de Vaga ha començat la campanya 8 mil motius, jo per elles, elles per mi amb què vol unir forces davant el procés judicial, que ja ha començat amb les afectades acollint-se al seu dret de no declarar.

La decisió sobre la manada s’ha fet pública el mateix dijous a la tarda i ja ha estat notificada als condemnats. Ha estat presa, segons expliquen diversos mitjans nacionals, amb el vot particular del president del tribunal, José Francisco Cobo, que volia la pròrroga de la presó provisional sense condicions. Havien estat condemnats a nou anys de presó per haver violat una menor en el marc dels Sanfermines del 2016 tot i que han recorregut la sentència, el que els podria suposar una pena major.

Ja a l’abril, quan es va dictar la primera sentència, desenes de persones es van concentrar a les portes de l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig a la decisió judicial de condemnar a nou anys de presó per “abusos sexuals”, negant l’existència de violència durant la violació. En aquell moment, però, a diferència de la concentració de dijous que ha estat convocada via Twitter pel col·lectiu feminista i revolucionari Hora Bruixa, s’hi va sumar l’Ajuntament.

Notícies relacionades