Publicitat

Es constitueix el Consell de Serveis Socials amb èmfasi en l'augment del pressupost

Fotografia: Anna Poquet

Emilia Costa, representant de les residències en la Taula de Gent Gran, ha estat l’única candidata per ocupar el lloc de sotspresidenta i representant en el Consell de Ciutat. Un consell presidit per la tinent d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, i format per representants de les diferents associacions de veïns, partits polítics municipals, entitats i associacions que treballen amb gent gran o malalts.

El consell sectorial, que té com a objectiu estar a l’abast de tot ciutadà que necessiti ajuda per cobrir les necessitats bàsiques, ha augmentat en un 30% el pressupost de Serveis Socials respecte l’any 2015. Pel que fa el pressupost de Ciutadania, l’augment ha estat del 6% pels programes relacionats amb Igualtat, diversitat cultural i persones amb necessitats d’atenció especial.

Per una banda, s’invertirà un 27% en beques escolars, per poder augmentar el nombre de beques de menjador, entre altres i poder fer front als centenars de sol·licituds. A més, s’inverteix un 66% més en ajuts directes per cobrir les necessitats bàsiques de la ciutadania, però, per altra banda, es redueix en un 12% el pressupost destinat al transport adaptat.

Pel que fa el servei d’atenció domiciliària (SAD), es troba en concurs i no serà fins el mes de març quan s’adjudiqui el servei a una de les 6 empreses que s’han presentat. Una de les novetats és que cada any s’augmentarà en un 10% el nombre d’hores d’assistència domiciliària.

Un altre punt que s’ha explicat en el Consell ha estat l’acollida de refugiats a Sant Cugat, ja que, la Convenció de Ginebra, obliga els països acollidors a proporcionar allotjament, escolarització i atenció mèdica a les persones refugiades. Sant Cugat, per tant, farà una aportació de 12.200€ del pressupost municipal destinat a projectes de suport als 20 o 30 refugiats que acollirà la ciutat, tot i que encara no se saben més detalls.

També s’ha informat de la campanya que es fa per tal de prevenir el càncer de còlon i va destinada a tots els ciutadans que tenen entre 50 i 69 anys. A més de la posada en marxa, en els últims mesos, dels 4 parcs infantils que s’han adaptat per infants amb problemes de mobilitat i discapacitat proposada per ERC i aprovada pel ple del passat mes de novembre.  

Per últim, la tècnica Anna Sebastià ha recordat que Sant Cugat ja és ciutat cardioprotegida perquè hi han instal·lats 30 desfibril·ladors en total, 5 dels quals són mòbils i des de la seva instal·lació el passat estiu, s’han hagut d’utilitzar en dues ocasions. 

Notícies relacionades