Drets

Jaume Botey, des del cristianisme i l’esquerra per un món millor

L’Institut Víctor Seix de Polemologia i la UNIPAU han atorgat al professor de la UAB el Memorial Joan XXIII en reconeixement de la seva dedicació als moviments socials i culturals. També ha atorgat el Memorial Frederic Roda a Stop Mare Mortum.

Pedro Tort: “Per als refugiats és tant important ser acollits que se senten part de la família”

A través de Refugees Welcome la seva família ha acollit dos refugiats a casa seva. És barceloní i exemple d’un model que vol replicar-se a Sant Cugat, on ja hi ha dues famílies d’acollida. Ha visitat Cal Temerari per explicar l’experiència.

Promusa estudia la renovació del conveni amb l’AMB i contempla habitatge social a Can Mates i La Floresta

L’any que ve comencen els tràmits per a la promoció de Jeroni de Pujades i, encara sense dates concretes, es preveuen nous edificis a l’entorn de l’avinguda Verge de Montserrat que potser fa directament l’IMPSOL.

Jaume Clavell, després d'una dècada defensant els drets de la ciutadania

El 9 d’octubre va deixar de ser Síndic de Greuges local, després d’haver encapçalat els primers dos mandats d’aquesta institució a la ciutat. Ara vol gaudir del temps lliure però s’emporta amb ell un bagatge inesborrable.

José Napoleón Montoya: “Per què hauria de tornar a un país on sé que la meva vida està en perill?”

Ell és un dels dos primers refugiats que han trobat asil a Sant Cugat. Va fugir d’El Salvador per escapar de la mort i ara, vivint amb una família s’acollida, busca feina per tenir els seus propis ingressos.

S’inicia la diagnosi de les necessitats del col·lectiu LGTBI a partir de vivències personals

Una desena de persones acudeixen a la primera reunió en què s’ha evidenciat que falten accions, especialment a l’àmbit educatiu. Alhora, el consistori ha posat en marxa un Servei d’Atenció Integral a la Casa Mònaco.

Jaume Buch: “Fins que Refugees Welcome no hem portat persones refugiades, no n’hi havia cap a Sant Cugat”

L’entitat, que de moment sobreviu gràcies a un ajut de l’Ajuntament de Barcelona, ja ha portat dues persones a la ciutat i espera que el consistori santcugatenc faci un cop de mà per poder desenvolupar la seva tasca.

La Xarxa Educativa Local comença a caminar amb la detecció de necessitats de l’ensenyament

Es proposen fer una segona trobada oberta a centres, entitats i empreses amb la voluntat de consolidar el projecte, que pretén posar en valor la participació de tota la societat en el procés educatiu.

“S’ataca l’escola amb mentides”, clam de les famílies contra les acusacions d’adoctrinament

Professors, equips directius i familiars d’alumnes s’han trobat en una convocatòria en què s’ha reivindicat el model d’ensenyament públic català davant les crítiques i atacs que està rebent durant les darreres setmanes.

Pàgines

Subscribe to Drets