Drets

Berta Amador: “Pensem que l’home blanc, occidental, heterosexual i de classe mitja és neutre i cèntric. Ens han colonitzat el pensament”

La Berta traspua feminisme. Reivindica des de la serenor, el respecte i la mirada atenta. Sento que cuida amb les paraules. Ens sorprenem empatitzant en la nostra situació social, passant de l’entrevista al terreny personal.

Protesta davant del Condis de la rambla de Can Mora per l’acomiadament de Ximena Montecinos

Una quinzena de persones protesten a la porta del supermercat i reparteixen un manifest demanant la solidaritat dels clients. Han aconseguit que algunes persones hagin canviat de supermercat.

Neix el col·lectiu ‘Les malaltes no fem vacances’ contra el tancament dels CAPs a l’estiu

Gairebé 30 persones es concentren a la porta del CAP de Valldoreix demanant que no es tanquin els centres a l’agost. Demanen que l’Ajuntament negociï amb el Departament per fer-ho possible.

Els veïns demanen manteniment i accessibilitat als carrers de l’entorn de l’estació

El Consell de Barri del Centre-Oest esdevé un espai en què diversos residents del darrere de l’estació (Pla de la Pagesa) demanen millores i exigeixen un tracte igualitari de tot el districte.

L’Ajuntament rebutjarà la instal·lació d’empreses armamentístiques a la ciutat

Tots els grups exceptuant Ciutadans i el PP signen una moció que pretén beneficiar les empreses que no es dediquen al negoci armamentístic en la contractació pública i evitar la instal·lació d’aquestes a la ciutat.

Els llogaters reivindiquen l'ús no especulatiu de l'habitatge

Més de 70 persones s'han reunit en la primera assemblea pública del Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, celebrada dijous a la tarda a la plaça de'n Coll. Amb aquesta acció pretenen fer front comú davant la pujada de preus del lloguer que pateixen els santcugatencs.

Acaba el curs d’estiu d’UNIPAU amb el debat obert sobre què és terrorisme

Després de sis dies de conferències sobre el terror com a arma política, la Universitat Internacional de la Pau ha clos el seu curs d’estiu evidenciant la complexitat d’anàlisi i debat al voltant del terrorisme.

Les tortures als Jocs Olímpics sacsegen el discurs oficial 25 anys després

Els exregidors Eduard Pomar i Ramon Piqué expliquen en primera persona l’operació Garzón, que es va dur a terme just abans de la celebració de les Olimpíades, i que va tenir tortures posteriorment reconegudes al tribunal d’Estrasburg.

Rafael Bustos: “A Algèria la premsa crea la percepció d’un enemic cruel, fanàtic, no racional i amb el qual no es pot negociar”

El professor de polítiques internacionals a la Universidad Complutense de Madrid i expert en Algèria visita Sant Cugat en el marc de la Universitat Internacional de la Pau.

Mariona Soria: “La bonificació a partir de l’índex del preu de lloguer és com dir a algú ‘gràcies per no especular’”

El Sindicat de Llogaters ja ha pres forma a la ciutat i el dia 13 farà una assemblea oberta per donar-se a conèixer. Parlem sobre l’habitatge a Sant Cugat amb una de les seves representants.

Pàgines

Subscribe to Drets