El Rugby dóna el tret de sortida a la Festa Major

Pregó del Rugby. Fotos: Jordi Pascual

Ja han començat el sis dies de gaudi. Des de dimarts i fins a diumenge Sant Cugat s'omple d'activitats i vida al carrer. 363 actes diferents proposats majoritàriament per entitats i amb l'Ajuntament com a coordinador i suport econòmic indispensable. L'inici oficiós va arribar el 28 de juny a la tarda quan, després del seguici, centenars de ciutadans esperaven a les portes de l'Ajuntament el pregó, aquest any protagonitzat pel Rugby Sant Cugat.

El club, que l'any que ve celebrarà 30 anys de la seva fundació, va aprofitar el seu moment de glòria per reivindicar totes les branques dels blaus i blancs, des dels més petits a les noies, passant pels veterans. Un representant de cadascun d'ells va poder dir la seva en una reivindicació de l'esport local i de la importància dels clubs per a la ciutat.

El president, Maurici Benito, va encetar i tancar el discurs davant la mirada de la Plaça de la Vila plena a vessar. Entre el públic, membres de l'equip que portaven samarretes i banderes. No van poder evitar cridar d'alegria quan els seus representants van sortir al balcó acompanyats de tota la comitiva de polítics.

El pregó va acabar amb confeti volant per tot arreu i l'esclat d'actuacions de les entitats de cultura popular que havien arribat fins a les portes del consistori amb el seguici. Una colla de jugadors del Rugby van fer una petita melé mode de celebració i des del balcó de l'Ajuntament es van tirar balons de rugby. Fins i tot el Joan, emblema dels Geganters, va acabar amb un sota del braç.

La resta de l'acte va tenir la senzillesa de la tradició. Totes les entitats de la cultura popular fent una demostració de la seva vitalitat amb una petita actuació de cadascuna d'elles just a la porta del consistori. Prèvia al pregó closa pels castellers amb un pilar aixecat i ben aplaudit per tothom.

Demostració, també, d'inclusivitat amb uns discursos traduïts a la llengua de signes i retransmesos amb subtítols a les pantalles que hi havia a la plaça. També, tot i que no per Festa Major, una bandera de l'arc de Sant Martí decorant la façana del consistori com a símbol del dia de l'orgull LGTBI que aquest any ha coincidit amb l'arrencada de la festa gran de Sant Cugat.

Notícies relacionades