Publicitat

Qui és qui en les candidatures als Premis Ciutat de Sant Cugat 2016

Foto: Localpres

Anna Poquet i Jordi Pascual | elCugatenc ha parlat amb diversos candidats als Premis Ciutat de Sant Cugat 2016. A continuació reproduïm en forma de vídeo cadascuna de les breus entrevistes en què expliquen per què són candidats i què els aportaria guanyar el premi. Si bé, per motius d’agenda i de contacte, no tots els candidats han pogut trobar-se amb aquest diari i, per això, sota dels vídeos hi ha l’explicació de la resta de candidatures.

També s’ha anunciat que el premi extraordinari d’enguany serà Josep Canals, qui recentment ha tancat la seva Galeria d’Art al carrer de la Creu després d’anys d’oferta cultural per a la ciutat. Fa unes setmanes, quan encara no sabia que seria premiat en la gala que se celebra dilluns, va parlar amb aquest mitjà sobre els reptes de la cultura i els motius que l’han portat a baixar la persiana de la galeria.

L’Ateneu

Esplai Pica-Roca

Alumnes de l’escola Thau

Aula de so

Alumnes de l’escola Viaró

Club Tennis Natació

Àlex Florensa

Maria Rosa Tamburini

Àlex Trullas

Va guanyar la medalla de plata en categoria individual i la d’or en categoria de parelles al campionat d’Espanya de Boccia juntament amb el seu company Vasile Agache. Aquest és un esport paralímpic similar a la petanca.

Jan Freixa

Amb només 17 anys, aquest estudiant santcugatenc ha guanyat el premi Nissan de disseny industrial sobre l’automobilisme. També ha estat guardonat amb els tres premis d’aquesta temàtica que existeixen a nivell espanyol.

Punt Incorpora StQgat – Grup Catalònia

El Punt Incorpora de Sant Cugat està gestionat conjuntament pel Grup Catalònia, el Servei d’Ocupació Municipal i la Fundació Bancària la Caixa. Durant el passat 2016 va permetre més de 240 insercions laborals de persones vulnerables tant per risc d’exclusió social com per discapacitat. Des que va néixer el 2013, han permès realitzar 800 contractes diferents.

UESC

La Unió Esportiva Sant Cugat inclou equips de bàsquet i tennis taula i ha arribat al seu 30è aniversari. Tenen com a principal missió ajudar a formar persones a través de l’esport. A més, tenen i participen en projectes d’esport inclusiu com ara l’ASDI-UESC, SQ Olímpics i Dinamiks. Tenen 28 equips de bàsquet i 7 de tennis taula.

Fons Social Sant Cugat – Valldoreix

Té 20 socis i ha ajudat 2.263 persones des del 1998 amb préstecs sense interessos per a persones amb pocs recursos gràcies a la Fundació Acció Solidària contra l’Atur. Els préstecs són d’una mitjana de 1.300 euros i el percentatge de morositat és inferior al 6%. La majoria de beneficiaris són persones nouvingudes.

Francesc Orella

Se’l nomina pel personatge que ha representat a la sèrie Merlí de TV3 tot i que és reconegut en el món del teatre amb el Premi Nacional de Teatre (2009), Premi Max al millor actor protagonista (2003 i 2008) i amb diversos Premis Butaca i de la Crítica Teatral. Viu a Valldoreix des de fa 20 anys i estiueja des del 1958.

Notícies relacionades