Publicitat

La pluja no atura els Gausacs

Vista del PAV 3 abans de l'actuació de les colles castelleres. Foto: Xavier Boix

Després de l’actuació d’Igualada a finals d’abril, la millor del que portem de temporada, on van descarregar els primers castells de 4, els castellers de Sant Cugat han repetit l’actuació de 8 de l’any passat i han aconseguit per primera vegada descarregar el 9 de 7 a la nostra ciutat. La pluja ha fet acte de presència i ha obligat a canviar l’actuació de l’indret habitual de la Plaça Octavià al PAV 3.

A l’actuació de vigília, a la Plaça Barcelona de dissabte, ja van aconseguir el primer objectiu del cap de setmana, descarregant el 3 i el 4 de 8 – i també el 5 de 7 –. I ahir diumenge, tot i celebrar l’actuació sota cobert, que no agrada massa a les colles castelleres, van tornar a repetir els dos mateixos castells i un fantàstic 9 de 7 d’estructura molt dificultosa i bonica alhora, doncs a banda de participar-hi molts camises verdes en la seva construcció, s’han de fer 3 poms de dalt amb tres aixecadors i tres enxanetes.

La diada castellera va comptar amb la participació de dues colles de 9 com són els Castellers de Sabadell i la colla de la Vila de Gràcia. Dues colles que, com ens van dir en aquesta entrevista del mes de març, són referents en les que emmirallar-se i no van defraudar les expectatives, ja que, la primera va descarregar un 3 de 8, un 7 de 8 i un 2 de 8, que va patir més del compte i la segona va descarregar la clàssica de vuit, un 2 de 7, un 4 de 8 i un 3 de 8. Al final, les tres colles van tancar la diada amb un preciós vano de 5 cadascuna.

Responent entre d’altres al nostre mitjà, un dels caps de colla dels verds Collserola, en Biel Samsó, declarava que, com sempre, “la diada de Sant Ponç marca un abans i un després a la temporada castellera” tenint ja la vista posada en la Festa Major d’enguany, per la que tenen fixada el 5 de 8. “Divendres vàrem avançar a la colla el calendari del 5 de 8 i si els assajos van bé el podríem veure al juny”, segueix explicant Biel Samsó. Així doncs, la diada d’aquest any ha estat “un regal per la colla”, ha afirmat Samsó, després d’haver aconseguit quatre castells de 8 i el 9 de 7 el cap de setmana.

Imatges dels castells de vigília i de la Diada de Sant Ponç. Fotos: Tino Rubio

La quinzena verda dels castellers de Sant Cugat

A banda de les dues actuacions de dissabte i ahir diumenge, els Gausacs van començar divendres la seva Quinzena Verda, una iniciativa organitzada per la colla per donar-se a conèixer entre el veïnat de Sant Cugat. L’afluència de públic al PAV 3 d’ahir és una bona senyal de que la gent cada cop té més interès en el fet casteller, doncs el pavelló presentava una molt bona entrada.

Durant el cap de setmana hi ha hagut diferents activitats que continuaran el proper. Divendres hi va haver la Nit verda a The Police. Dissabte, després de l’actuació de vigília, hi va haver un sopar fred i nit mallorquina a la Plaça Barcelona i ahir, després de la diada castellera, dinar de germanor i concert de Jaume Barri. La resta d’activitats les podeu consultar a l’agenda d’elCugatenc.

Notícies relacionades