Pla Estratègic de Cultura Tradicional, objectiu: juny del 2017

Més a prop del Pla. Foto: Jordi Pascual 

El futur Pla Estratègic de Cultura Tradicional i Popular de Sant Cugat continua el seu procés de creació, després que se li donés el tret de sortida el passat octubre. Aquestes últimes setmanes s'han materialitzat les primeres reunions oficials entre l'Ajuntament i tots els agents que impulsen la cultura tradicional de la ciutat. Segons ha explicat Eva Tataret, vocal de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional a les reunions, l'objectiu és poder tenir enllestit el Pla aquest juny. “Si no el tenim per aquelles dates no passarà res, perquè hi ha molta feina a fer i la volem fer molt bé”. 

Un cop tot el projecte estigui tancat es portarà al Ple perquè el validi. Però abans d'arribar a aquest punt s'han de cremar bastants etapes. Tataret ha explicat que finalment han aconseguit que una persona externa i coneixedora de la cultura tradicional lideri la creació d'aquest Pla. Rut Martínez, encarregada de fer un pla similar a Barcelona, ha estat l'escollida. “Coneix la cultura tradicional de la ciutat però sense estar-hi implicada, fet que li dóna una visió més lliure de prejudicis”. 

Actualment el projecte es troba en la fase de diagnosi. Durant aquesta etapa Martínez s'encarregarà de detectar els punts forts i febles de cada entitat implicada en la cultura tradicional de la ciutat. Un cop diagnosticat tot això serà el torn de plantejar objectius concrets per començar a donar cos al Pla Estratègic, que la mateixa Tataret ja va desgranar a aquest diari. “L'objectiu d'aquest futur text és que serveixi per fer la màxima difusió de la cultura i també perquè les entitats puguin solucionar les seves necessitats a curt i llarg termini”, argumenta Tataret. 

A part de demanar que el consistori posi totes les eines per fer la màxima difusió possible, el document també vol integrar el pla d'usos, per tal de distribuir els espais de la ciutat i els horaris per a totes les entitats. Tataret reconeix que el Pla Estratègic Cultural ha estat impulsat per la Coordinadora però insisteix que és molt important que ara totes les entitats que configuren la cultura a Sant Cugat hi siguin presents i se'l facin també seu. 

Notícies relacionades