Publicitat

Carmela Fortuny es compromet a tirar endavant un Pla Estratègic de la cultura tradicional i popular

Al claustre del Monestir, abans d'inaugurar l'exposició. Foto: Miquel Margalef 

En el marc de la inauguració de l’exposició La Festa popular. La catalanitat cívica, Carmela Fortuny, tinenta d’alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, ha anunciat el compromís de tirar endavant un Pla Estratègic per potenciar i controlar la cultura tradicional i popular de Sant Cugat. Envoltada de plafons i fotografies que expliquen l’evolució de la festa tradicional catalana, la tinenta d’alcalde ha volgut fer aquest anunci que segons ha explicat ja fa temps que porten treballant.

“Ens vam plantejar de mutu acord poder tirar endavant un pla que ens ajudi a repensar la cultura tradicional santcugatencs per encara ser millors”, ha indicat Fortuny. Els balls i entremesos de la ciutat tenen poc temps d’història però el seu arrelament ha estat molt ràpid, per això després d’aquesta evolució la tinenta creu que ha arribat el moment de definir el full de ruta per al futur.

De manera més concreta, encara que de moment no hi ha dates ni terminis de finalització, el futur Pla Estratègic ha de servir per repensar la relació de la cultura tradicional i popular amb l’administració. Per fer-ho es crearà una taula de treball mixta on estaran representats l’Ajuntament i la Coordinadora d’Entremesos amb la tutela de Bienve Moia, folklorita, escriptor, gestor cultural i comissari de l’exposició que s’ha inaugurat.  

“És una reivindicació que fa molt de temps que fem i això comença a ser el final d’un llarg camí”, ha assegurat Eva Tataret, secretària de la Coordinadora. En aquest mateix sentit, Tataret ha reivindicat que el Pla és necessari per definir quines són les línies a seguir d’ara endavant per saber exactament per quin model cultural s’aposta. “Hem de saber si ens creiem la cultura tradicional com a eina identificadora de la ciutat”, ha afirmat. 

Notícies relacionades