Octavià torna a ser plaça de 9 en la Diada de Sant Cugat

Els Castellers de Sant Cugat. Foto: Tino Rubio

El castellers de Sant Cugat van celebrar dissabte 23 la segona Diada de Sant Cugat, després de l’èxit assolit l’any passat. Com fa un any, va començar el dia amb una mica de pluja durant la celebració de les activitats infantils a la Plaça Can Quitèria. Però aquesta no va fer malbé un dels dies que es vol que es marqui en vermell al calendari casteller.

Per la tarda es va gaudir d’una nova diada de 9 que aquest cop va ser protagonitzada per Minyons de Terrassa que, malgrat no estar al nivell de la temporada passada per algunes baixes importants de la colla, premià al públic concentrat amb una magnífica actuació. Aquesta vegada el cartell el completaven els Xiquets del Serrallo, colla de 7 de Tarragona.

La colla local, els Gausacs, no arribaven en les millors condicions a l’actuació amb la moral tocada després de la caiguda a la Festa Major i, sobretot, les baixes de membres de la colla que ja estan de vacances. Així i tot van demostrar un cop més que poden aspirar a tot encara que van endarrerits respecte la temporada anterior. Si l’any passat van descarregar el 3d8, el 4d8 i la torre de 7, dissabte van descarregar el 2d7, el 5d7 i el 4d7 amb agulla.

Per part dels egarencs es tractava de fer una bona actuació com a assaig general de la diada que es celebra diumenge a Mataró, la de les Santes, on compartiran plaça amb els locals Capgrossos i els Castellers de Vilafranca. Així doncs els Minyons començaren amb un 2d8f segur i eficient, un 3d9f que semblà que patia més del compte i un 4d8a de bella factura.

El 2d8 dels Minyons de Terrassa. Foto:Tino Rubio

Pel que fa als castellers del barri de pescadors de Tarragona, l’actuació va ser la millor de la seva història fora de casa: un 5d7, un 4d7a i un 3d7a que va fer patir més del compte al públic de la Plaça d’Octavià. Per acabar l’actuació pilars de comiat de 5 per part de Sant Cugat i Xiquets del Serrallo i vano de pilars dels Minyons.

La valoració per part dels caps de colla de Sant Cugat al final de la diada no va ser del tot positiva però. En Biel Samsó i l’Alex Castellarnau de Sant Cugat lamentaven “no arribar com volíem ni com vam arribar l’any passat, volíem arribar amb el nivell mínim que és de 3d8 i 4d8 i estudiarem què passa amb la tercera edició”, afirmà Samsó. Per Castellarnau “cal aconseguir més caliu per la diada i un ritme d’assaig sense baixar tant el nivell”. La diada des del punt de vista social ha estat important perquè “és difícil veure castells de 9 a Sant Cugat i més un dissabte de juliol per la tarda, cal valorar-ho”.  De totes formes, hi haurà temps per esmenar la trajectòria després del merescut descans del mes d’agost i preparar la colla pels reptes d’un setembre que començarà a Rubí, després Llinars i finalment a la Festa Major de Valldoreix, prèvia al concurs de Tarragona. “Queden nou assajos per portar el nivell que volíem per Festa Major al concurs”, finalitzà Samsó.

Per part de Minyons, el cap de colla Albert Pérez valorà molt positivament la diada “perquè hem pogut fer l’objectiu d’avui abans de la diada de les Santes, amb un 2d8 preparant el 2d9 de demà, el 3d9 que feia dies que no fèiem i l’hem fet amb una alineació canviada i un castell de gamma alta de 8 que reforça l’estat de forma en que ens trobem abans de vacances”. A les Santes es plantegen un 2d9fm, el 9d8 i després un de 9 amb folre per acabar amb el pilar de 6. Per part dels tarragonins, el seu cap de colla Jonathan Lafuente es mostrava molt content perquè “és la millor actuació fora de casa i hem pogut reunir dos autocars per venir, és una gran notícia per nosaltres”.

La Diada de Sant Cugat dels Gausacs. Fotos: Tino Rubio

Després de l’actuació, una cercavila de grallers portà a part dels participants de nou a la Plaça de Can Quitèria per acabar amb un sopar d’entrepans freds i calents i el concert rumbero de 9Son. Com a nota anecdòtica de la jornada remarcar que un grup de joves de Taiwan han pogut presenciar la Diada convidats pel Rotary Sant Cugat en un intercanvi que realitzen aquest any.

Notícies relacionades