Mireia Ingla s’estrena en el cara a cara amb el Gall del Carnaval

Foto: Clàudia Bell

Plaça Sant Pere, ben puntuals, començava el Ball dels Estirats amb el cos de dansa de l’Esbart Sant Cugat i el Grup Mediterrània de La Unió com a protagonistes. Tot i marxar la llum a mitja actuació, res va fer que l’ambient de carnaval minvés, ans al contrari. La Crida del Gall va agafar el relleu de la inauguració del carnaval, de la mà de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, Batuescola i Diables de Sant Cugat, que van fer ressonar el Carrer Major fins la Plaça Octavià per veure sortir el Gall del Monestir. Torxes enceses, el carnaval ja és aquí i, amb ell, la presa de la vara a la nova alcaldessa: cap a l’Ajuntament!

Mireia Ingla es va estrenar al balcó de l’Ajuntament en la disputa pel poder del consistori amb el Gall del Carnaval. Molt ficada en el paper i amb un to desenfadat va encarar-se al Gall per després escoltar els versots que li havien preparat. I és que els versosts, farcits de sàtira, ironia i humor, no tenen pietat.

Com cada any, el poder polític va ser el principal protagonista dels versots. El canvi de govern cap a l’esquerra va ser el tema estrella: “Diuen que s’han acabat les guerres, a Sant Cugat governen les esquerres... no serà pas un estalvi, més polítics al govern municipal, els seus sous ens costen un dineral, més pasta que el dels convergents i deien que eren diferents”.

El Gall del Carnaval tenia una missió clara: posar en envidència les contradiccions del consistori, però res més divertit que el propi ajuntament mateix hi col·labori. I és que Mireia Ingla va deistjar sort al Gall quan li va donar la vara i va afegir:  “ja t’ho faràs, a veure com ho fas per resoldre tots els “marrons” que m’he menjat”.

Tot i així, els altres partits de l’equip de govern també van rebre: “La ciutat s’ha tenyit de roig, el psc i la cup junts fan goig; la repressió ja es perdona, aquí el que importa és la poltrona”, afegia el Gall. D’altra banda, és cert que la crítica local va ser més limitada que altres anys i es va passar a l’òptica nacional i es va interpel·lar al desaparegut Tsunami Democràtic o a la figura de Pedro Sánchez com a nou president del govern de l’Estat.

Una cosa estava clara, el Gall ara té el poder i amb ell, la ciutat es tenyeix de gresca, xerinola i activitats fins dimecres 26: correbars, gitanes, ball de nit… La ciutat no serà tranquil·la durants uns dies, però ja se sap que amb dijous llerder s’enceta un cap de setmana llaminer. Bon Carnaval a tothom!

Notícies relacionades