Publicitat

Que s'obri el teló

Fotografies de Patricia Cirera

El Celler Cooperatiu estava ple de gom a gom. Ni una cadira buida i gent de peu. Els assistents estaven expectants a que comencessin les mostres de microteatre. És que Sant Cugat ahir dissabte estava de festa per celebrar el Dia Mundial del Teatre, tot i que va ser el passat dia 27 de març, que va coincidir amb Setmana Santa. Una tarda assolellada va ajudar a que la mostra encara fes més goig. Fa tres anys que la ciutat gaudeix d’aquesta tarda de teatre. La mostra, organitzada per la Taula d’Arts Escèniques, ha anat variant amb petits canvis durant aquests tres anys.

Les Xandrines, amb una versió còmica de la llegenda de Sant Jordi, van inaugurar la jornada. Tot seguit, una representant del Grup Teatre Espiral va ser l’encarregada de llegir el Manifest del Teatre.

Intèrprets del Teatre Musical Aula de So interpretant una de les cançons del musical "Chicago"

La mostra es realitza també amb l’objectiu de donar a conèixer els grups amateurs i per difondre la seva feina. En total, van participar 9 grups de teatre i hi va haver 16 representacions. Cadascuna limitada a 15 minuts, tot i que els grups podien dividir aquests minuts en diferents espectacles. Entre  els grups que van participar van estar Les Xandrines, Grup de Teatre Espiral, Aula de So, Tallers de Teatre, Magma 2011 La Serreta, D'Xoc Teatre, Fila Zero, Mira-Sol Teatre i Amics de Pedra i Sang. 

Hi va haver una gran varietat d’espectacles i de registres. Des de musicals com Chicago, monòlegs dramàtics o fragments clàssics de Shakespeare. Els participants podien escollir entre adaptar una peça, mostrar només un fragment o fer-ne una de nova.

Encarna Adelantado, en el seu paper de "La Moños"

Josep Sala, coordinador de la Taula d’Arts Escèniques i membre de Mira-sol Teatre, valora la salut del teatre a Sant Cugat. “A Sant Cugat, a més que comencem a ser molta gent, hi ha força moviment. El que passa és que potser és tant variat que hi ha nivells que no estem massa comunicats. A la Taula d’Arts Escèniques estem aconseguint un cert lligam entre els diferents grups. [...] Penso que hi ha força cosa, hi ha grups francament bons i la majoria estan oberts a la participació de qui vulgui. Per tant podem estar bastant contents del que tenim. Tenim molt moviment, però potser el tenim poc controlat, poc catalogat”.

Encarna Adelantado, membre del Teatre Espiral de Valldoreix i de Pedra i Sang, ens explica la seva experiència. “Fer un monòleg és difícil, però si t’equivoques la gent no se’n assabenta. Quan és un diàleg, si un no dóna bé el peu, aleshores si que hi ha un buit en el teatre, però si estàs tu sol, sempre tires endavant”. Encarna va interpretar un monòleg de la història de La Moños, basada en fets reals. Una dona que es va tornar boja perquè es pensava que la seva filla mor, però en realitat va ser el burgès qui la va canviar per la seva altra filla amb la seva veritable dona, que sí havia mort. Perquè no s’assabentés que tenia una altra dona, va canviar la filla, així la seva dona es pensava que la seva filla era aquella, i que estava viva. Encarna ens explica que va començar tard a fer teatre perquè en la seva època i sent mare de quatre fills era més difícil.

Interpretació de "Andresillo" per una actriu de Magma 2011

Interpretació de "La reflexió absoluta", amb actors de Magma 2011

Crònica d’ahir de l’acte de la presentació de la programació. 

Notícies relacionades