La Mostra de Titelles arriba a la quarta edició cridant a la potenciació artística

Foto: Jordi Pascual

La quarta Mostra de Titelles de Sant Cugat impulsada per Can Ninot manté l’esperit de reivindicar la potenciació artística i el reconeixement de la feina dels artistes. Amb activitats que se celebraran entre el 15 i el 17 de novembre, la mostra incorpora enguany dues novetats. D’una banda, la ubicació central, que passa de la plaça de l’1 d’octubre a la plaça d’Octavià, el que segons Tian Cusidó, de Can Ninot, permetrà superar el llindar de 4.000 espectadors que es va aconseguir en l’edició anterior. D’altra, la col·laboració dels centres educatius a través de Paidos-Fundesplai amb un concurs per definir el cartell de la mostra.

En total hi haurà 11 representacions, cinc de les quals gratuïtes, entre Can Ninot, la Casa de Cultura, l’Ateneu i la plaça d’Octavià. Per primera vegada una companyia local, Patawa, farà una representació, que serà diumenge al matí a l’Ateneu, espai que inicialment s’havia intentat definir com el que acollís els espectacles locals. El seu president, Àlvar Roda, defensa que l’entitat s’hi va sumar conscient que la titellaire és una tradició que s’ha de mantenir.

La voluntat d’enxarxament de la mostra es veu amb les entitats col·laboradores, entre les quals s’hi manté Cal Temerari tot i que amb un canvi en l’aportació. Aquesta vegada en lloc de cedir un espai, l’entitat proposa la representació de Ni Pio per part de la companyia Títeres desde abajo. Julià Mestieri, en representació de Cal Temerari, explica que s’ha escollit aquesta companyia per haver estat represaliada per una actuació a Madrid sota el mandat de Manuela Carmena. Donar-los l’oportunitat de ser a Sant Cugat serveix perquè segueixin treballant més enllà de la polèmica mediàtica sorgida al 2016 i que va acabar amb l’absolució dels dos titellaires acusats de delictes d’odi.

L’Ajuntament i la Diputació també són col·laboracions especials ja que donen suport econòmic i tècnic per fer possible la mostra. La regidora de Cultura, Esther Madrona, celebra que la iniciativa de Can Ninot hagi trobat sinergies amb entitats i espais públics de tal manera que la mostra sigui més accessible per a la ciutadania. La regidora recorda que l’any vinent arribarà la cinquena edició, que coincidirà amb el desè aniversari de Can Ninot, i que s’haurà de treballar alguna cosa especial.

“La nostra voluntat és crear sinergies amb el barri i entitats culturalsˮ, reivindica Cusidó, “i ho fem potenciant espectacles de titelles de petit i mitjà formatˮ. A més, de cara a properes edicions anima a noves entitats a fer aportacions ja que la mostra vol ser oberta. En aquesta edició es mantindrà el mercadet d’artesania que acompanya els 11 espectacles previstos. Pots veure la programació completa aquí.

Notícies relacionades