La Festa de Tardor presenta el cartell i treballa per mantenir la celebració

Foto: Tino Rubio

Martina Deltell, d’11 anys, ha estat la guanyadora del concurs de cartells de la Festa de Tardor que se celebrarà el darrer cap de setmana d’octubre. Amb la COVID-19 ben present, el dibuix representa l’esforç de les entitats per mantenir la seva activitat mentre se sosté la responsabilitat social per fer front a la pandèmia. La festa d’enguany tindrà el lema Que la nova normalitat no deixi ningú fora i girarà sobre dos eixos que també són presents al cartell: la justícia social i la sanitat pública. Aquest és el cartell:

Segons explica la comissió organitzadora, els entrebancs i les mesures sanitàries no impediran la celebració de la Festa de Tardor: “Estem treballant per poder gaudir de la Festa de Tardor 2020 de la millor manera i segura possible”. Hi haurà adaptacions però es mantindrà la fira d’entitats, les activitats culturals i esportives mantenint les mesures sanitàries.

Les entitats implicades treballen el manifest en què es concretarà quina mirada posen les associacions santcugatenques sobre la justícia social i la sanitat pública. El primer dels eixos suposa un posicionament en contra de la precarietat laboral perquè tothom es pugui guanyar la vida d’una manera digna. El segon és una defensa d’un sistema sanitari públic, eficient, proper i a l’abast de tothom, el que ha de passar per reduir les llistes d’espera i la burocràcia així com crear més places públiques de residència per a gent gran.

Encara no han concretat totes les adaptacions però l’organització és conscient que no es podran fer alguns dels esdeveniments habituals de la festa com l’actuació dels castellers o el correfoc. A més, les activitats hauran de tenir un control especial adaptant-se als protocols vigents, és a dir, garantint distàncies i aforaments. En el cas de la fira d’entitats, les parades s’espaiaran com passa amb el mercadet dels dijous i no es permetrà el repartiment de fullets i altres objectes.

Mentre s’acaba de definir el model de la Festa de Tardor (22-25 d’octubre) ja hi ha hagut col·lectius que han aprofitat els seus actes públics per cridar a la participació. És el cas de la recent creada Marea Blanca Sant Cugat, que amb la lluita per una sanitat pública de qualitat i el reforçament de l’atenció primària, celebra que un dels eixos de treball de la festa sigui la sanitat pública, motiu pel qual participaran a la taula rodona que es dedicarà a aquest afer. També la Plataforma de Pensionistes, compromesa en aquests mateixos valors, ha anunciat que aprofitarà la fira d’entitats per recordar les seves reivindicacions locals, nacionals i estatals.

Notícies relacionades