La Festa de Tardor es manté però reorganitza el dissabte davant la manifestació a Barcelona

Foto: Tino Rubio

22 de les 33 entitats que van participar a la votació de l’assemblea de la Festa de Tardor d’ahir van optar per mantenir la Festa de Tardor aquest cap de setmana però eliminant totes les activitats que s’havien previst per al dissabte per la tarda. La manifestació convocada per l’ANC i Òmnium cultural a les cinc de la vesprada a Barcelona en resposta a la sentència del procés deixava en interrogant la celebració de la festa ja que algunes entitats no podien acudir i d’altres volien incorporar un caràcter reivindicatiu extra en motiu de la sentència.

La Festa de Tardor se celebra enguany sota el lema Emergència social: les entitats sí que hi plantem cara, incorporant dins d’aquesta reivindicació política un munt de causes que van des dels drets laborals a l’ecologisme passant pel feminisme, les pensions i d’altres. Per mantenir la reivindicació s’ha optat per permetre a les entitats sumar-se a un altre manifest en què s’explicarà els motius del canvi i obrir el micro a aquelles que vulguin utilitzar-lo.

D’aquesta manera, a la Fira d’Entitats de diumenge al matí algunes de les parades incorporaran cartells en favor de l’alliberament dels presos. Algunes participants, però, ja han anunciat que no es posicionaran en l’eix nacional per centrar-se en la seva reivindicació i no comprometre el col·lectiu. La resta d’actes queden inalterats, començant avui amb la taula rodona sobre com plantar cara a l’emergència social, a les set de la tarda a la Casa de Cultura.

Paral·lelament, els Castellers anuncien que diumenge a la tarda faran una actuació a la presó de Lledoners amb els Castellers de Sabadellm els de Barcelona i els de Manresa. Finalment aquest acte consta al programa de la Festa de Tardor i els Gausacs fan una crida a les entitats que ho desitgin a sumar-s’hi per actuar a la presó o per donar-hi suport.

Aquí pots consultar el programa complet.

Notícies relacionades