Josep Maria Vallès presenta ‘Confinats’, un llibre que recull 100 experiències durant la quarantena

Foto: Jordi Pascual

El periodista, exdirector del TOT Sant Cugat i regidor de Junts per Sant Cugat Josep Maria Vallès ha presentat el seu darrer llibre en un acte celebrat aquest dimecres a la tarda al Siglo. Confinats. El relat de 100 testimonis de la quarantena de la Covid-19 [Viena Edicions, 2020] és un recull de 100 testimonis i una entrevista sobre les vivències personals en el marc del confinament. És per això que el seu autor l’ha definit com un llibre diferent, a mode de recull i, a més, solidari amb la Marató de TV3, que aquest any destinarà els fons recollits a la investigació de la COVID-19.

Iniciant l’acte amb un seguit de personalitats catalanes, entre les quals el president Carles Puigdemont, posant en valor la tasca feta per Vallès al llibre, la presentació ha comptat amb la presència dels tres consellers santcugatencs, Jordi Puigneró, Damià Calvet i Àngels Ponsa; dels exalcaldes Lluís Recoder, Mercè Conesa i Carmela Fortuny i de la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona.

El metge Jordi Jiménez, que ha aportat un dels testimonis i va estar ingressat per la COVID-19, ha intervingut a l’acte explicant que tot i que la sanitat sempre necessita més recursos avui dia els hospitals estan millor dotats que fa mig any i s’ha redistribuït l’atenció primària per garantir una resposta adequada a la pandèmia: “No podem tenir obert el consultori de la Floresta perquè hem redistribuït els serveis sanitaris per donar la millor resposta possible”.

El professional del CAP de Valldoreix, que també serà el pregoner de la Festa Major de la vila aquest dissabte, ha explicat que ara som una “societat adolescent” perquè ha madurat però no del tot. En qualsevol cas, defensa que hi ha hagut una nova mirada sobre la fragilitat de la vida: “El primer que vaig fer quan vaig sortir de l’hospital va ser anar al notari perquè em vaig adonar que en qualsevol moment podem deixar de ser-hi”.

Com ell, també han participat altres testimonis del llibre com l’actriu Maria Vancells, que ha posat en valor Confinats amb un relat creat a partir de cites dels testimonis recollits per Vallès. El músic Uri Saltor ha explicat que al principi del confinament penjava una cançó diària al Facebook i que ara s’ha hagut d’adaptar per fer classes en línia, una nova modalitat d’ensenyament que assegura que ha vingut per quedar-s’hi. Parlant del seu nou disc nascut arran del confinament, ha acabat tocant una cançó.

El coach Quim Chalé, que ha fet una activitat com si la presentació hagués esdevingut un taller, ha estat el darrer testimoni a pujar a l’escenari del Siglo ha defensat que tothom té experiències a la vida que poden ajudar altres persones que es troben en situacions similars. L’acte ha clos amb una presentació de fotografies de les 105 persones que han participat en l’elaboració del llibre.

Notícies relacionades