11 persones participen en el primer slam poètic

Foto: Patricia Cirera

Tot i que avui s’inaugura oficialment el Festival Nacional de Poesia, al llarg d’aquesta setmana han tingut lloc algunes activitats relacionades amb la poesia que han servit per calentar motors com el grup de lectura “Traduccions catalanes dels Sonets de William Shakspeare”, la conferència “Audaces i talentoses, la poesia jove a l’inici del segle XXI”, l’espectacle “Com elles”, l’exposició “Pinzells i poesia, tots els camins de l’amor”, entre d’altres. Entre elles també l’slam poètic. Una competició de poesia que es va realitzar ahir a la nit a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. La presentadora i moderadora de l’slam va ser Laia Claver, que també n’és la coordinadora.

Primer els 11 poetes van recitar els seus poemes un per un, quan acabaven, cinc persones voluntàries del públic van ser les encarregades de posar nota. D’aquestes cinc puntuacions, la puntuació més alta i la més baixa es descartaven. Les quatre persones amb més puntuació que van passar a la segona fase van ser, Esteve Bosch, Yolanda Gutiérrez, Marc Garcia i Pepita Planas. Aquesta última era la més veterana amb 98 anys.

Aquestes quatre persones van tornar a recitar altres poemes amb el mateix sistema de votació, i van quedar dos finalistes, Esteve Bosch i Marc Garcia. Finalment va guanyar aquest últim. Es van recitar poemes de temes diversos com la desigualtat social, les relacions per Internet o homenatges als pares, entre d’altres. Fins i tot algun va ser interactiu en el que el públic va participar repetint l’estrofa. 

És el primer cop que es fa un slam poètic al Festival Nacional de Poesia i la intenció és que es torni a fer en les properes edicions. El festival durarà fins diumenge 25 d’octubre, durant aquest dies es duran a terme diverses activitats poètiques per Sant Cugat. Tot i que després dels festival fins el 21 de desembre també hi hauran espectacles, concerts i recitals relacionats amb la poesia.

Notícies relacionades