Sense Festa Major però amb Sant Pere

Foto: Jordi Pascual

Aquesta notícia es va publicar el 30 de juny. Per un error informàtic la data que apareix a la firma és errònia.

Tot i la cancel·lació de la Festa Major, les entitats de cultura popular de la ciutat s’han organitzat perquè el dia de Sant Pere no quedi orfe de festa. Amb propostes al carrer seguint les restriccions per la COVID-19 i d’altres telemàtiques, Sant Cugat no tindrà Festa Major però sí algunes de les activitats que s’hi celebraven cada any. Les pots trobar a l’agenda de la portada del web i a continuació en fem un repàs.

Albades

De 8 a 9 del matí els grallers i timbalers fan les albades de Sant Pere però per garantir la seguretat i evitar aglomeracions, hi haurà tres recorreguts diferents. Al final també hi ha l’esmorzar tradicional dels Caparrots. Pots consultar el recorregut en el següent mapa:

Vermut de canya confinat

A les 12 del migdia i en forma de videoconferència per Zoom es farà el vermut confinat, els productes per al qual es van poder comprar fins a la setmana passada. Hi haurà música en directe i alhora un sorteig d’una panera amb regals de les entitats de cultura popular.

Seguici de Sant Pere per les xarxes socials i sorpresa per al Paga-li Joan

A les 5 de la tarda a les xarxes (Facebook, Twitter, Instagram i YouTube) de la Coordinadora d’Entremesos de Cultura Tradicional de Sant Cugat s’emetrà un vídeo del seguici de Sant Pere gravat el passat 20 de juny. Hi participen els Trabucaires, els Diables, els Geganters, els Caparrots, l’Entitat Sardanista, l’Esbart (ball de cintes i panderos), el Grup Mediterrània (ball de cercolets), els Bastoners, els Castellers i l’Escola de Música Tradicional.

A més, els Geganters i els Caparrots han preparat una sorpresa vinculada amb el Ball del Vano i el Ram que hores d’ara encara no han donat a conèixer. Serà a les 8 del vespre. De la mà de l’Ajuntament el Paga-li Joan s’havia transformat amb l’enviament a les cases d’un retallable vinculat a un tutorial per fer el vano i posteriorment gravar un vídeo casolà del ball que s’havia d’enviar a la comissió organitzadora abans del 10 de juy.

Concert de Pasquines, Oldbit i Pulmón Beatbox en confinament

A les 9 de la nit a través del canal de YouTube de l’Ajuntament i de l’Instagram de la Festa Major s’emet un concert de Pasquines, Oldbit i Pulmón Beatbox enregistrat al Teatre de Mira-sol, com ahir es va fer el de Cia. Minimíssima, 2 Cèntims i Vinylics.

Iniciatives de les entitats

Més enllà del dia de Sant Pere en si, les entitats de cultura popular han promogut altres activitats com ara un seguit de videodanses hereves de la situació de confinament que han viscut a l’Esbart, diferents activitats relacionades amb l’actuació que el Grup Mediterrània tenia programada per a la Festa Major, un Geocaching Bastoner i una Matinada Bastonera confinada aquest 29 de juny i el recapte d’aliments dels Gausacs (a través del Banc dels Aliments).

Durant els darrers dies també s’ha celebrat una edició confinada del 40è concurs d’arrossos i diverses activitats infantils. L’Ajuntament també ha fet una crida perquè la ciutadania enviï fotografies i vídeos de la celebració de la Festa Major a santpereacasa@gmail.com i a les xarxes socials amb l’etiquets #SantPereACasa. Segons va explicar la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, a principis de mes, els diners que no s’han gastat en la Festa Major es destinaran a activitats i al suport a entitats.

Jocs digitals i domassos

La Coordinadora d’Entremesos també ha preparat un filtre d’Instagram (al seu perfil) per conèixer l’entremès que realment representa a l’usuari que el fa servir. Durant la setmana anterior, també al seu Instagram, s’ha fet un Trivial de la cultura popular santcugatenca. Alhora, s’han preparat stickers per a Whatsapp. Tot i la cancel·lació de la Festa Major, diversos balcons de la ciutat s’han engalanat amb domassos de l’Espai d’Arrel que s’han pogut recollir durant la setmana passada al Celler de Llibres.

Notícies relacionades