Es cancel·la l’edició d’enguany de la Festa de Tardor però es manté la reivindicació amb el manifest

Foto: Tino Rubio

Després d’intentar organitzar una versió mig presencial i mig digital, l’assemblea d’entitats que s’han implicat en l’organització de la Festa de Tardor d’enguany ha optat per cancel·lar la celebració tenint en compte les darreres limitacions sanitàries. La decisió s’ha pres per majoria, amb un ampli debat, i tenint en compte que el cap de setmana al qual s’havia postposat la celebració, el 13, 14 i 15 de novembre, seria els primers dies sense restriccions si no hi hagués cap pròrroga. Però, tenint en compte que el Salut ja dona per fet l’allargament del toc de queda i la resta de restriccions que es van aplicar el 25 i el 30 d’octubre, sembla clar que el cap de setmana previst també seria inviable.

Tres membres de la comissió organitzadora ho han comunicat en una roda de premsa celebrada aquest dijous per la tarda al pati de l’Ateneu. “La COVID-19 ens ha obligat a treballar improvisant”, ha explicat Julià Mestieri, membre de Cal Temerari i de la comissió, que ha recordat que s’havia postposat la celebració i que s’han buscat alternatives perquè les activitats se celebressin en espais en què es pogués controlar l’aforament.

Després que l’assemblea del 22 d’octubre optés per fer una barreja presencial i telemàtica, la comissió va començar a buscar l’encaix perquè la majoria d’activitats es poguessin mantenir. Però amb les restriccions que van entrar en vigor el passat 30 d’octubre, amb el tancament perimetral del país i la limitació de la mobilitat intermunicipal els caps de setmana, també es prohibia la celebració d’actes culturals. Són restriccions que plausiblement s’allargaran fins a final de mes, tenint en compte que la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat avui mateix que el toc de queda nocturn segur que es prorrogarà.

Amb aquesta previsió, els treballs per fer una Festa de Tardor mixta eren en va. Alhora, només s’havien pogut adaptar dues activitats al format digital. Roger Ricart, president dels Diables i membre de la comissió organitzadora, lamenta la decisió per l’esforç fet però recorda que quan es va començar a treballar ja resultava impossible fer activitats al carrer per una qüestió d’aforament i que posteriorment la recerca d’altres espais era molt difícil. Amb el darrer paquet de mesures només quedava l’opció digital, però les entitats estan desgastades després de mesos d’adaptacions de la seva activitat.

Tot i això, la comissió organitzadora es mostra satisfeta per la participació de les entitats, que aquest any havien optat perquè la Festa de Tardor parlés de justícia social i sanitat pública en el marc de la pandèmia sota el lema Que la nova normalitat no deixi ningú fora. D’aquesta reivindicació en queda el cartell i el manifest, que a la roda de premsa s’ha encarregat de llegir Joan Cortadella, president de la Llar d’Avis de la Parròquia i també membre de la comissió. Pots llegir-lo complet a continuació:

Notícies relacionades